Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

''ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΚΛΟΓΕΣ''...

Τη βεβαιότητα ότι θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές πολύ σύντομα, ίσως και με προτροπή των δανειστών εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας...

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο λαός θα κληθεί να αποφασίσει «αν θέλει μία κυβέρνηση που λέει ναι σε όλα, που θα είναι πρόθυμη να υποθηκεύσει τα πάντα και μάλιστα με έδρα το Λουξεμβούργο ή θέλει μια κυβέρνηση αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δίκαια και τα αυτονόητα».
«Υποχρεούται η κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, κάθε άλλη επιλογή θα ήταν εκτροπή», πρόσθεσε.
Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση είπε σε δηκτικό τόνο ότι «έκανε πολλή δουλειά το καλοκαίρι», λέγοντας μεταξύ άλλων πως  «προχώρησε στη διάλυση των νοσοκομείων, ονοματίζοντάς την “αλλαγή χρήσης”,  βάφτισε τις ανθρωποθυσίες “κινητικότητα” και “διαθεσιμότητα”, προχώρησε με θρησκευτική ευλάβεια την κατεδάφιση των κοινωνικών υπηρεσιών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έβαλε τα θεμέλια για τη διάλυση της παιδείας, προετοίμασε το έδαφος για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστρεψε τα πυρά του και στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Όπως είπε, «σήμερα η αποτυχία των Μνημονίων δεν μπορεί να κρυφτεί. Ούτε να εξωραϊστεί με διάφορα φτηνά επικοινωνιακά κολπάκια, σαν αυτό του κ. Στουρνάρα που αποκάλυψε ότι η πραγματική ανεργία είναι 14%, και επομένως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή σαν τις διαβεβαιώσεις του, ότι το χρέος είναι βιώσιμο, αρκεί να το πιστέψουμε».
«Δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν», πρόσθεσε, «ή ο άνθρωπος είναι άσχετος και ανίκανος…Και δεν καταλαβαίνει ότι όταν το χρέος έχει φτάσει στο 174% του ΑΕΠ και οι πάντες στον πλανήτη το θεωρούν μη βιώσιμό, η δουλειά του υπουργού των οικονομικών δεν είναι να καθησυχάζει αλλά να κρούει το κώδωνα του κινδύνου και να ζητάει λύση και αλλαγή πορείας. Ή, το χειρότερο, ο άνθρωπος δεν είναι ανίκανος αλλά φερέφωνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg