Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΔ για Καμμένο: «Ο βαστάζος του ΣΥΡΙΖΑ γνήσιος εκφραστής των πρακτικών της Χ.Α»



(Από το Paraskhnio.gr)  

«Ο επίδοξος βαστάζος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος αποδεικνύεται γνήσιος εκφραστής των αντιλήψεων και των πρακτικών της Χρυσής Αυγής», αναφέρει σε ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας την προτροπή του Πάνου Καμμένου, για λιντσάρισμα του Δημάρχου Χρήστου Πάχτα....


«Το κάλεσμά του σε πολίτες της Χαλκιδικής να λιντσάρουν το δήμαρχο Αριστοτέλη δεν απέχει από τις πρακτικές που ήδη εφαρμόζουν οι επικεφαλής του νεοναζιστικού μορφώματος. Τέτοια παιχνίδια κοινωνικού διχασμού και βίας δεν αντέχει ο Τόπος!», τονίζει η Νέα Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, όπως ανεκοινώθη: 

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελου Μαδεμλή, προκάλεσε τη Δευτέρα δήλωση τού προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, ο οποίος προ ημερών στο περιθώριο της ομιλίας του στην 78η ΔΕΘ είχε προτρέψει κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής - που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους - να «λιντσάρουν» τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Η δικογραφία θα σχηματιστεί από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα αποσταλεί στη συνέχεια στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να αποφασιστεί εάν θα διαβιβαστεί στη Βουλή.

Σε σχετική δήλωσή του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισήμανε ότι θα παραδοθεί μόνος του, «μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο που πότιζαν τα παιδιά στις Σκουριές και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο στα φρούτα, στα λαχανικά και σε όλη τη διατροφική αλυσίδα, για το έγκλημα που έχει συντελεστεί σε όλη την περιοχή».

Νωρίτερα αντιδράσεις είχε προκαλέσει η δημοσιοποίηση του βίντεο με την απίστευτη προτροπή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής, να «λιντσάρουν» τον Χρήστο Πάχτα.

Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία «Πολίτες Αριστοτέλης» έδωσε στη δημοσιότητα το επίμαχο βίντεο με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να προβαίνει σε αυτήν την πρωτοφανή δήλωση.

«Ο "πολιτικός πολιτισμός" σε όλο του το μεγαλείο, από έναν πρόεδρο κοινοβουλευτικού κόμματος, που μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ούτε τη θέση που βρίσκεται και ούτε βεβαίως, τι συνέπειες μπορεί να προκληθούν από τη "συμβουλή" του» σχολιάζουν στην ανακοίνωσή τους οι «Πολίτες Αριστοτέλη».

Η δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο με τις πρωτοφανείς δηλώσεις του Πάνου Καμμένου εναντίον ενός εκλεγμένου δημάρχου, προκάλεσε και αντιδράσεις μεταξύ των κομμάτων.

Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας τις δηλώσεις του Καμμένου είχαν καταδικάσει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, κάνοντας λόγο για φασίζουσα και επικίνδυνη ρητορική. Τα δύο κόμματα της κυβέρνησης παραλλήλισαν τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ με τη Χρυσή Αυγή.

Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφύγει μέχρι και τις 5 μ.μ. να σχολιάσει έστω τη δήλωση Καμμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg