Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ηχηρές απουσίες στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Ηχηρές απουσίες από την εξέδρα στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης
(Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Με τη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου...

Τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή επεισοδίων είναι δρακόντεια, ωστόσο, τα «επεισόδια» φέτος ξεκίνησαν αρκετές μέρες νωρίτερα με αφορμή τις δηλώσεις Τζιτζικώστα και τις αντιδράσεις των κομμάτων.

Στην εξέδρα των επισήμων βρίσκονται ο υπουργός Άμυνας, Δ.Αβραμόπουλος που εκπροσωπεί την κυβέρνηση, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θ.Καράογλου, οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης, Γ.Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ.Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Θεοφ.Παππάς, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο μητροπολίτης Άνθιμος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο.

Απουσιάζουν από την παρέλαση, ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και σε απόσταση 200μ εκατέρωθεν της εξέδρας των επισήμων και απέναντι αυτής απαγορεύεται η παρουσία κόσμου, ενώ η είσοδος στην εν λόγω περιοχή γίνεται μόνον με ειδική πρόσκληση και ύστερα από διπλό έλεγχο.

Η παρουσία της Αστυνομίας είναι έντονη και έχουν τοποθετηθεί μεταλλικά κιγκλιδώματα κατά μήκος της λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου γίνεται η παρέλαση.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού, φέτος μετά από 3 χρόνια επιστρέφουν στις παρελάσεις και τα τεθωρακισμένα των Ένοπλων Δυνάμεων.


 Χωρίς σημαίες το γερμανικό προξενείο 

Χωρίς τις γερμανικές σημαίες αυτή την ώρα το γερμανικό προξενείο στην πόλη της Θεσσαλονίκη. Το προξενείο βρίσκεται ουσιαστικά πίσω από την εξέδρα των επισήμων της στρατιωτικής παρέλασης που πραγματοποιείται στην συμπρωτεύουσα. 


Διαμαρτυρία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν αυτή την ώρα στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, όπου είναι σε εξέλιξη η παρέλαση, μέλη των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και εκπαιδευτικοί που υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο.
Οι διαδηλωτές κρατούν πανό, ωστόσο, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους έχουν περιορίσει στο ύψος της Γ Σεπτεμβρίου.


Συλλήψεις στον Πύργο

Η αστυνομία στον Πύργο, έχει λάβει αρκετά μέτρα προστασίας προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει προβεί σε σύλληψη ενός ή δυο ατόμων που είχαν αντικυβερνητικά φυλλάδια και τα οποία επρόκειτο να πετάξουν στην παρέλαση.



Ρόδος-Κάγκελα στην πλατεία Δημαρχείου

Κάγκελα παντού πέριξ της πλατείας Δημαρχείου Ρόδου για την παρέλαση που μόλις ξεκίνησε... Δρακόντεια είναι και τα αστυνομικά μέτρα για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων κατά των πολιτικών που θα παρίστανται. Εξέδρα επισήμων δεν έχει στηθεί όπως τις τελευταίες παρελάσεις. Τα κάγκελα και οι σημαίες στα κτίρια της περιφέρειας και του δήμου δίνουν τον τόνο της ημέρας.


Καστελόριζο: Μαθητική παρέλαση με πανό και μαύρες σημαίες

Με μαύρες σημαίες και με πάνo θα δώσουν το παρόν στην παρέλαση του ακριτικού Καστελόριζου μαθητές και γονείς σε ένδειξή διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στην εκπαίδευση που συνεχίζουν και υπάρχουν παρ'οτι είναι σχεδόν δύο μήνες απο τότε που άνοιξαν τα σχολεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Γυμνάσιο και το Λύκειο συνεχίζουν να υπάρχουν κενά σε ειδικότητες καθηγητών όπως στην πληροφορική και στο μάθημα της θεολογίας. Για τις ειδικότητες φιλολόγου, μαθηματικού και χημικού στο σύλλογο γονέών και κηδεμόνων του νησιού έχει μεταφερθεί οτι έχουν καλυφθεί και είναι θέμα χρόνου να εμφανιστούν οι καθηγητές.
Στο δημοτικό, υπάρχει το ίδιο πρόβλημα με αυτό της Τήλου. Είναι τριθέσιο και τώρα ζητείται να μείνουν οι δύο δάσκαλοι το πρωί και ο τρίτος να πάει στο ολοήμερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg