Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ



Tου Παν. Μίγκου

Η μέγιστη μορφή έλεγχου είναι όταν νομίζεις ότι είσαι ελεύθερος. 

Όταν είσαι πλήρως χειραγωγημένος και δασκαλεμένος. Μια μορφή δικτατορίας είναι όταν είσαι σε ένα κελί φυλακισμένος με μπάρες που μπορείς να δείς και να ακουμπήσεις...


Η άλλη είναι όταν είσαι φυλακισμένος αλλά δεν βλέπεις τις μπάρες και νομίζεις ότι είσαι ελεύθερος.

Οι άνθρωποι στην χώρα μας υποφέρουν από μαγική ύπνωση. Τα ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια δημοσιογράφοι, μας έχουν υπνωτίσει, αναγνώστες ειδήσεων, πολιτικοί, καθηγητές που κατόπιν γίνονται βουλευτές. Ζούμε σε μια χώρα που κυβερνάται από απίστευτα άρρωστους άνθρωπους. Το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα σε αυτό που μας έχουν πει ότι συμβαίνει ,και σε αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι απολύτως τεράστιο. 

Ο μέγιστος υπνωτιστής στη χώρα μας είναι αυτό το κουτί που έχουμε στη γωνία στο δωμάτιο μας. Μας λέει συνεχώς τι να πιστέψουμε ως αλήθεια.

Ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ελέγξεις τον κόσμο. Δυο λέξεις ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΥΑΛΟΥ. Το δικό μου μυαλό δουλεύει διαφορετικά ,έχω αυτή τη χαζομάρα το μειονέκτημα που λεγεται….ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ. Και δεν είμαι πολύ κάλος Έλληνας πολίτης γιατί μου αρέσει να διατυπώνω τις δίκες μου απόψεις. 


Δεν ακολουθώ ότι μου λένε. Έχω κάποιους κανόνες που ακολουθώ.
Δεν πιστεύω τίποτα από όσα λέει η κυβέρνηση. Τίποτα.


Αυτοί μόνο για τις διαφορές μας μιλάνε πάντα. 

Τα ΜΜΕ , οι πολιτικοί μιλάνε μόνο για αυτά που μας χωρίζουν. Έτσι λειτούργει η άρχουσα τάξη σε κάθε χώρα ποσό μάλλον στην χώρα μας. Προσπαθεί να διασπάσει σε ομάδες τον πληθυσμό. Βάζει την μεσαία τάξη να τσακώνεται με την φτωχότερη. Έτσι ώστε οι πλούσιοι να την κοπανάνε με όλα τα λεφτά στην τσέπη και εμείς να τσακωνόμαστε. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και στη δουλεία μας, θα μιλάνε για εθνικότητες, φυλή, θρησκεία, καταγωγή, δουλειές, μόρφωση, κοινωνική κατάσταση, σεξουαλικότητα, οτιδήποτε που θα μας κάνει να τρωγόμαστε μεταξύ μας, ούτος ώστε αυτοί να πηγαίνουν στην τράπεζα ανενόχλητοι. 

Ξέρετε πως θα περιέγραφα τις κοινωνικές οικονομικές τάξεις στην χώρα μας;

Η ανώτερη τάξη κατέχει όλο το χρήμα και δεν πληρώνει κανένα φόρο.
Η μεσαία τάξη πληρώνει όλους τους φόρους και κάνει όλη τη δουλειά.
Η κατώτερη τάξη είναι εκεί για να την βλέπει η μεσαία και να ….τα κάνει πάνω της.


Παναγιώτης Σ. Μίγκος


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg