http://www.alfavita.gr/sites/default/files/diodia1.jpg
Στα... λόγια έμειναν τελικά οι διαβεβαιώσεις των βουλευτών πως δεν πρόκειται να αποδεχτούν προνόμια κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, καθώς αρκετοί βουλευτές έσπευσαν να ζητήσουν το ειδικό πάσο ώστε να μην πληρώνουν τα διόδια...


Συγκεκριμένα, 32 βουλευτές, φρόντισαν να επωφεληθούν από το μέτρο που ψήφισε πρόσφατα η βουλή και με βάση το οποίο όποιος βουλευτής περιφέρειας δεν κάνει χρήση των αεροπορικών εισιτηρίων που δικαιούται, θα μπορεί να μην πληρώνει τα διόδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν είχε γίνει αρχικά γνωστό αυτό το μέτρο, είχε ξεσπάσει σάλος, ενώ υπήρχαν και σκέψεις να ανακληθεί η εφαρμογή του κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε. Έτσι λοιπόν η ελληνική βουλή θα πληρώνει εκτός από όλα τα αεροπορικά εισιτήρια και τα επιπλέον διόδια για τους 32.

Αντιδρώντας, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νέα ΜΕΡΑ, Γιάννης Μανώλης, δήλωσε:
«Τελικά, ποιούς υπηρετούν τους εργολάβους η τους Πολίτες;

«Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν βαρύ τίμημα από την αδιέξοδη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και εξαθλιώνονται από την υπερφορολόγηση και τα χαράτσια, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, στην υγεία και την παιδεία, η κυβέρνηση έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα δυσβάστακτο βάρος. Αυξάνει ως 60% τα διόδια και προσθέτει νέους σταθμούς που καθιστούν απαγορευτική την μετακίνηση των πολιτών ακόμα και μέσα στην Αττική.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της: αντί να υπηρετεί τους Έλληνες επιλέγει να υπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα και τους εργολάβους. Φρόντισε όμως, λίγες μέρες πριν, να απαλλάξει από τα διόδια τους στυλοβάτες βουλευτές της πολιτικής της.

Hellas2News