Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Χημικά στο Σύνταγμα στο συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Χημικά στο Σύνταγμα στο συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου
(Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Ένταση επικρατεί στο Σύνταγμα στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του μαθητή από τον ειδικό φρουρό Επ.Κορκοέα. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών, ενώ έχει προχωρήσει σε προσαγωγές...

Η πορεία από τα Προπύλαια πραγματοποιήθηκε υπό αυστηρό αστυνομικό κλοιό, όπως και η πορεία από την Καμάρα στη Θεσσαλονίκη, η οποία κατέληξε στην εκκλησία όπου πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία για την 13χρονη Σάρα που πέθανε από αναθυμιάσεις μαγκαλιού.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν μαθητές, αντιφασιστικές οργανώσεις, αντιεξουσιαστικά κινήματα, πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ και υπάλληλοι των νοσοκομείων.

Λόγω του συλλαλητηρίου η Πανεπιστημίου είναι κλειστή για την κυκλοφορία οχημάτων· κλειστή και η οδός Γεωργίου στο Σύνταγμα από την αστυνομία.

Μικροεντάσεις σημειώνονται μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στη διάρκεια της πορεία, ενώ μικροεπεισόδιο σημειώθηκε κατά την ώρα της προσυγκέντρωσης στα Προπύλαια, όταν -σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων- οι αστυνομικοί επιχείρησαν να περιορίσουν τους συγκεντρωμένους στο πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα οι μαθητές να αντιδράσουν. Με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων το επεισόδιο δεν είχε συνέχεια.


Παράλληλα, λίγο μετά τις 11:00, περίπου 50 μαθητές κατευθύνθηκαν προς το Α' Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω, όπου πέταξαν νεράντζια και μια βόμβα μολότοφ, που ανεφλέγη στο οδόστρωμα σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από το κτίριο.

Στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο μαθητών στην Καμάρα. Η πορεία κατέληξε στην εκκλησία όπου τελείται η εξόδιος ακολουθία για την 13χρονη Σάρα που πέθανε από τις αναθυμιάσεις μαγκαλιού.

Στην Πάτρα, οι μαθητές επέστρεψαν στο χώρο του «Παραρτήματος», ενώ πραγματοποιήθηκε και δεύτερη πορεία από φοιτητές και μέλη αντιεξουσιαστικών ομάδων.

Στα Χανιά, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και στη συνέχεια, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις.

Στις 18:00 έχει προγραμματιστεί στα Προπύλαια συγκέντρωση μνήμης και πορεία. Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Καμάρα, σύμφωνα με κάλεσμα που απευθύνουν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΕΕΡΦΑ και κινήσεις του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο Βόλο οργανώνεται πορεία στις 17:00 το απόγευμα από το θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Κλειστοί είναι από τις 10:00 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός», με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. Τροποποιήσεις αναμένεται να υπάρξουν στα δρομολόγια των λεωφορείων.

Παράλληλα, έχουν σχεδιαστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπές-εκτροπές της κυκλοφορίας και απαγορεύσεις στη στάση και στάθμευση των οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg