Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Παίρνει την Αριστερή Πλατφόρμα του ο Λαφαζάνης και φεύγει από το ευρώ



Φωτιές ανάβει στον ΣΥΡΙΖΑ η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη με το κείμενο που κατέθεσε στην Κεντρική Επιτροπή για έξοδο από την Ευρωζώνη, τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του στη Βουλή επιβεβαίωσε τη «στροφή προς το ρεαλισμό», ενώ ετοιμάζεται σε λίγες μέρες να πάρει το χρίσμα ως επικεφαλής της ευρωαριστεράς στις εκλογές. ...


Η Αριστερή Πλατφόρμα, μάλιστα, με το κείμενο που κατέθεσε ζητά ευρύτερο κομματικό σώμα εντός του πρώτου τριμήνου του 2014 να συζητήσει εκ νέου τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρώπη, ενώ αμφισβητεί τόσο τη στρατηγική της ηγεσίας, όσο και την πολιτική συμμαχιών. «Όχι στην αφέλεια της λογικής του ώριμου φρούτου» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ επισημαίνει πως «η εγκατάλειψη της θεωρίας και των ιδεολογικών μας βάσεων που εδράζονται στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου μη δογματικού επαναστατικού μαρξισμού του 21ου αιώνα και η υποκατάστασή τους από τον εκλεκτισμό, τη ρευστότητα και την ιδεολογική απροσδιοριστία καθιστά σισύφεια και χωρίς προοπτική την προσπάθειά μας».

«Η κατάκτηση της κυβερνητικής εξουσίας δεν θα είναι μια κοινοβουλευτική διαδικασία μόνο αλλά και αποτέλεσμα μιας μεγάλης κινηματικής διαδικασίας στην οποία θα συμμετέχουν όλο και ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις» επισημαίνει η Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία είναι ακόμα πιο σκληρή στο θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ.

parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg