Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Το “Βήμα” εμφανίζει Καραμανλή να θέτει βέτο για τον Στουρνάρα


 20036 (1)

Το σημερινό πρωτοσέλιδο του “Βήματος”, εμφανίζει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στην “γραμμή”… Αντώναρου , να ζητά - ούτε λίγο ούτε πολύ – την αποπομπή Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών...


Για αυτό και εάν ο Κώστας Καραμανλής, και οι γνωστοί “κύκλοι του” δεν διαψεύσουν το θέμα τις επόμενες ώρες, είναι βέβαιο πως η διαρροή έγινε από την Ραφήνα.

Εάν σε αυτά συνυπολογίσετε και την γνωστή διαμάχη Στουρνάρα με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία προφανώς και έχει σχέση με την απέλπιδα προσπάθεια της Ντόρας να επανέλθει σε κεντρικό ρόλο στην κυβέρνηση, ως υπουργός Οικονομικών  αλλά και τις αντιδράσεις από τους λοιπούς νεοφιλελεύθερους προστάτες της μεγάλης ακίνητης περιουσίας στην Εκάλη και στα Βόρεια Προάστεια, αντιλαμβάνεστε εύκολα το μέγεθος της σύγκρουσης που σοβεί στο εσωτερικό της Κυβέρνησης, με αφορμή το νομοσχέδιο για την φορολόγηση των ακινήτων.

Πάντως ο Στουρνάρας επιμένει

Αποφασισμένος να περάσει το νόμο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων από τη Βουλή δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο υπουργός Οικονομικών αποδίδει τις αντιδράσεις σε συμφέροντα που εκπροσωπούνται από ακραίες φωνές φιλελευθερισμού και διαμηνύει πως «ήρθε η ώρα να πληρώσουν και οι landlords της Εκάλης».

Παράλληλα, επιμένει στο ότι η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται, επισημαίνοντας όμως ότι η επιβάρυνση για τον συνεπή φορολογούμενο έχει φτάσει στα όριά της, προσθέτοντας πως γι’ αυτό καταφεύγει στην υψηλότερη φορολόγηση στις ιδιοκτησίες αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ αλλά και τη συμμετοχή των ιδιοκτητών αγροτικής γης (έστω και με μικρά ποσά) στα συνολικά βάρη.

Ταυτόχρονα, τονίζει ότι περιμένει την υποστήριξη στη Βουλή όλων των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Αριστεράς που τάσσονται υπέρ της δικαιότερης φορολόγησης των πλουσίων. Ο ίδιος αποδίδει τις αντιδράσεις σε οργανωμένα συμφέροντα πλουσίων που μάλιστα εκπροσωπούνται δημόσια από ακραίες νεοφιλελεύθερες φωνές όπως του πρώην υπουργού Στέφανου Μάνου αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως ανέφερε.

Ο ΥΠΟΙΚ, εξαγγέλλει ότι στο νομοσχέδιο θα υπάρχουν και ρυθμίσεις για την αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής με πρώτο βήμα τον μερικό έλεγχο των βιβλίων και της οικονομικής κατάστασης των φορολογουμένων προκειμένου να εισπράττονται φόροι και να καταλογίζονται πρόστιμα χωρίς χρονοτριβή.

«Είμαι εδώ ως τεχνοκράτης για να λέω την αλήθεια δεν έχω ανάγκη πολιτικής καριέρας» δηλώνει μεταξύ άλλων ο κ. Στουρνάρας.

Με πληροφορίες από το lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg