Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΟΛΠ: «Δεν ετοιμάζεται διαγωνισμός, αλλά ανάθεση με ή χωρίς φιλικό διακανονισμό'»,


http://www.nautilia.gr/new/site/images/LOGONEWS/OLP/logo_olp.jpg

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια (ΟΜΥΛΕ) και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ με μια κοινή τους ανακοίνωση καλούν την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε προκήρυξη διαγωνισμού για τον ΟΛΠ. «Δεν ετοιμάζεται διαγωνισμός, αλλά ανάθεση με ή χωρίς 'φιλικό διακανονισμό'», αναφέρουν χαρακτηριστικά .


Με την προειδοποίηση ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τους αγώνες τους με σκοπό να ανατρέψουν την «κυβερνητική πολιτική ξεπουλήματος των λιμανιών», οι εργαζόμενοι στα λιμάνια (ΟΜΥΛΕ) και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ με μια κοινή τους ανακοίνωση καλούν την κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν, να μην προχωρήσουν σε καμία προκήρυξη διαγωνισμού.

Τονίζουν ότι «όποια τεχνάσματα, όσα ψέματα κι αν επιστράτευσαν την Τετάρτη στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Μανιατόπουλος (αποπεμφθείς από Πρόεδρος του ΟΛΠ το 2002), δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν την εγκληματική πολιτική ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών» και προσθέτουν πως «ανακάλυψαν ότι ο διαχρονικά κερδοφόρος ΟΛΠ είναι ζημιογόνος».

Διαψεύδουν τους επίσημους ισολογισμούς του ΟΛΠ με «ευρήματα» και λογιστικές αλχημείες. Τον υπονομεύουν για να δικαιολογήσουν το ξεπούλημα». Επισημαίνουν πως τώρα «ανακάλυψαν ότι ο ΟΛΠ είναι ένα περιφερειακό Λιμάνι, όταν από την δεκαετία του 2000 ο αριθμός των containers που διακινούσε ήταν 1,6 εκ. TEUs.

Έχει ένα από τα μεγαλύτερα Car Terminal, είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια κρουαζιέρας της Μεσογείου και καλύπτει όλο το εύρος των λιμενικών δραστηριοτήτων». Καταγγέλλουν ότι την Τετάρτη στη Βουλή Βαρβιτσιώτης, Μανιατόπουλος, Εμίρης λειτούργησαν ως «εκπρόσωποι» της COSCO. Όποιος διαβάσει τα πρακτικά της Βουλής το αντιλαμβάνεται.
Είναι ολοφάνερο, δεν ετοιμάζεται διαγωνισμός, αλλά ανάθεση με ή χωρίς «φιλικό διακανονισμό».

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρουν ότι όλα αυτά τα έχουν καταγγείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις 11.02.2014 και ήδη υπήρξε απάντηση της ΕΕ ότι θα εξετάσει άμεσα την καταγγελία.


Χριστίνα Παπασταθοπούλου
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg