Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Σήμερα, 18 Μαρτίου εξετάζονται στον Κορυδαλλό οι 6 βουλευτές της ΧΑ

Στις 18 Μαρτίου εξετάζονται στον Κορυδαλλό οι 6 βουλευτές της ΧΑ
Σήμερα, 18 Μαρτίου οι έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι είναι προφυλακισμένοι στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού θα δώσουν εξηγήσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες "ΒΗΜΑ", ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και γ' αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης με έγγραφό του στο υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε την ειδική διαμόρφωση χώρου στις φυλακές προκειμένου να μεταβούν οι 10 βουλευτές της Επιτροπής Δεοντολογίας και να εξετάσουν τους έξι προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το αίτημα των ανακριτριών κυριών Ιωάννας Κλάππα και Μαρίας Δημητροπούλου πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Νίκο Μίχο, Χρήστο Παππά, ενώ ο Στάθης Μπούκουρας θα μεταχθεί από τις φυλακές Ναυπλίου όπου κρατείται. Το αίτημα των ανακριτριών για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας των προφυλακισμένων αφορά στις κατηγορίες της διακεκριμένης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το "ΒΗΜΑ", ήδη το υπουργείο άρχισε τις διαδικασίες με σκοπό να εξελιχθεί ομαλά η όλη ποινική διερεύνηση και στη συνέχεια να αποφασίσει η Ολομέλεια της Βουλής. Η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Την ίδια ημέρα, η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας συνεδριάζει και για το αίτημα άρσης ασυλίας επτά ακόμα βουλευτών της Χ.Α.

Μετά τους πρώτους τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Ελ.Ζαρούλια, Ηλ.Κασιδιάρη, Μ.Αρβανίτη, Ν.Κούζηλο) που απολογήθηκαν στην επιτροπή την περασμένη Πέμπτη και η επιτροπή εισηγήθηκε στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας τους, σειρά έχουν οι: Χρ.Αλεξόπουλος (που αποχώρησε από την Χ.Α. το Σάββατο), Α.Γρέγος, Π.Ζησιμόπουλος, Α.Ματθαιόπουλος, Κ.Μπαρμπαρούσης, Δ.Κουκούτσης, οι οποίοι κατηγορούνται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg