Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Τανκ και μαχητικά αεροπλάνα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

http://www.acig.org/artman/uploads/341-02b.jpg

Και αεροσκάφη και μαχητικά μέσα και ελικόπτερα. Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα υπάρχουν τμήματα και από τα Τρία Όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων. Το σύνολο των μέσων είναι αντίστοιχο με εκείνο που παρήλασε στη Θεσσαλονίκη, κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940.


Χαμηλό το κόστος

Το ΓΕΕΘΑ υπογραμμίζει πως το κόστος συμμετοχής των μηχανοκίνητων μέσων διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα και καλύπτεται από τα συνήθη λειτουργικά κονδύλια των καθημερινών δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα μηχανοκίνητα μέσα είτε βρίσκονται ήδη στην Αττική και το στρατόπεδο Αυλώνα (και χρησιμοποιούνται στην προγραμματισμένη εκπαίδευση των νέων ανθυπολοχαγών) είτε έχουν προωθηθεί σε μονάδες και εργοστάσια εντός Αττικής, στο πλαίσιο προγραμματισμένων τεχνικών επιθεωρήσεων.

Επίσης, οι πτήσεις των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων εντάσσονται στο εξαμηνιαίο πρόγραμμα πτητικής εκπαίδευσης- συντήρησης των ιπταμένων και ως εκ τούτου δεν αποτελούν επιπλέον πτητικό έργο.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, από πλευράς ΓΕΣ, στην παρέλαση θα συμμετάσχουν 4 ελικόπτερα Απάτσι, 2 μεταγωγικά Σινούκ και 2 μεταφορικά ελικόπτερα (NH-90). Από πλευράς Πολεμικού Ναυτικού, θα υπάρχουν συνολικά πέντε μεταγωγικά, ενώ από πλευράς πολεμικής αεροπορίας, θα υπάρχουν 3 F16, 3 Μιρά, 3 F4 και 3 Α7.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg