Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ποιος κυβερνητικός πήρε επιτέλους τις 500.000 για το "Εργο Πολιτών";

Ποιος πήρε τις 500.000 για το Εργο Πολιτών;

«Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού - επί υπουργίας Μιχάλη Λιάπη - εξαφάνισαν και πιθανόν ενθυλάκωσαν 500.000 ευρώ που είχαν εκταμιευθεί για τον Οργανισμό Εργο Πολιτών»....

Σε αυτή την καταγγελία προχωρούν υπεύθυνοι του εν λόγω Οργανισμού που έχουν προχωρήσει σε σχετικές έγγραφες αναφορές εναντίον του προέδρου Συρμόγλου, (της ΜΚΟ),  για τον ταχυδακτυλουργικό τρόπο με τον οποίο εξαφανίστηκαν 500.000 ευρώ στο δρόμο από το υπουργείο Πολιτισμού προς τον Οργανισμό.

Από την άλλη, ο κ. Συρμόγλου, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορεί τον πρώην υπουργό, Μιχάλη Λιάπη, ότι «εξαφάνισε» εντελώς αδικαιολόγητα το ποσό και τον νυν πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ότι όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού «έθαψε» το θέμα λόγω της συγγένειας του υπουργού με τον Κώστα Καραμανλή.

Προκαλεί πραγματικά μεγάλη έκπληξη ότι ελάχιστα μέσα ασχολήθηκαν με αυτές τις καταγγελίες παρότι έγιναν σε τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού Ε.

Ας δούμε τι είπε ο κ. Συρμόγλου στον Άκη Παυλόπουλο.

«Αναγκάστηκα να κάνω αναφορά (επί Λιάπη) στον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Ρακιντζή, επίσης έκανα αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις 500.000 ευρώ που δεν δόθηκαν στο «Έργο Πολιτών», που δεν επεστράφησαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (όπως θα όφειλαν), και κανείς, δεν έβρισκε τι έγιναν τα χρήματα, ούτε καν ο γεν. διευθυντής του υπουργείου Πολιτισμού.»

«Τον κ. Λιάπη διαδέχεται ο κ. Σαμαράς. Απευθύνθηκα στον κ. Σαμαρά για το θέμα των 500.000. Ο κ. Σαμαράς μου είπε να περιμένω. Όταν του είπα ότι τα χρήματα δεν βρίσκονται σε ταμεία του υπ. Πολιτισμού μου είπε να μην ασχοληθώ με τα το θέμα αυτό για το λόγο ότι ο κ. Λιάπης είναι συγγενής του πρ. πρωθυπουργού (Κώστα Καραμανλή)»

Ο κ. Συρμόγλου αφήνει σκιές και για τον επόμενο υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, αφού ταυτόχρονα αναφέρεται σε ένα περίεργο έλλειμμα 14.000.000 ευρώ, το οποίο χρεώθηκε αρχικά στον Οργανισμό για να βγει μετά το υπουργείο και να ισχυριστεί ότι το ποσό αυτό είχε προκύψει από λάθος κάποιας δακτυλογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg