Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Δραματικές εξελίξεις στην Κριμαία - Ζωντανή εικόνα

Ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην Κριμαία ενέκρινε η ρωσική Βουλή
(Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Το πράσινο φως για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην Κριμαία, «μέχρι να εξομαλυνθεί η πολιτική κατάσταση» στην Ουκρανία, άναψε ομόφωνα η ρωσική Άνω Βουλή, έπειτα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η απόφαση έχει άμεση ισχύ, αλλά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υποστήριξε ότι μπορεί να μην εφαρμοστεί άμεσα.



Όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση, αυτό γίνεται «με αφετηρία τα συμφέροντα ασφαλείας των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των Ρώσων και του στρατιωτικού σώματος, που σταθμεύει στο έδαφος της Ουκρανίας».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ζητήσει τη χρήση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων «έως την ομαλοποίηση της κοινωνικο-πολιτικής κατάστασης στη χώρα αυτή». Στο σχετικό έγγραφο, που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται μόνο η χερσόνησος της Κριμαίας ως προορισμός των ρωσικών δυνάμεων και η συζήτηση και ψηφοφορία στην Άνω Βουλή προβλήθηκε σε ζωντανή μετάδοση από τη ρωσική τηλεόραση.

Η Άνω Βουλή επισήμανε ότι η άρνηση υλοποίησης της συμφωνίας της 21ης Φεβρουαρίου για τη διευθέτηση της πολιτικής κρίσης στην Ουκρανία αποτελεί πραγματική απειλή αιματοχυσίας στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ουκρανίας και ανθρωπιστικής καταστροφής σε ολόκληρη τη χώρα.

Να σημειωθεί πως ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα αριθμεί περίπου 20.000 άνδρες -δύναμη αρκετά σημαντική.
 
LIVE-Οι δραματικές εξελίξεις στην Κριμαία 
Δείτε ζωντανά με απευθείας συνδέσεις από την Κριμαία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg