Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Εισαγγελέας για το επίδομα της μητέρας της Ζωής Κωνσταντοπούλου


 
Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή το δημοσίευμα της Real News που αναφερόταν σε επί σειρά ετών παράνομη είσπραξη επιδόματος ανήλικων τέκνων από τη μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία ήταν ασφαλισμένη στο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσες ξεκινάει έρευνα για την βασιμότητα των καταγγελιών.


Το επίμαχο δημοσίευμα: Λάμβανε για επίδομα που δεν δικαιούταν για 18 χρόνια

Συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ της Real News,αναφερόταν πως η Λίνα (Ορσαλία) Αλεξίου, πρώην σύζυγος του Νίκου Κωνσταντόπουλου, μέχρι τις 20 Νοεμβρίου του 2013 λάμβανε κανονικότατα το επίδομα ανήλικων τέκνων κι ας είχαν οι κόρες της ενηλικιωθεί προ πολλού. Σε έγγραφο που είχε η εφημερίδα αναφέρεται ότι «η συνταξιούχος Λίνα Αλεξίου, μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου του 1994 αλλά και μέχρι τις 27 Ιουλίου του 2001, οπότε οι δύο κόρες της -αντίστοιχα- συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, δεν είχε βεβαιώσεις σπουδών για κανένα από τα δύο παιδιά και, ως εκ τούτου, το επίδομα το οποίο λαμβάνει θα πρέπει να διακοπεί για την μεν Ζωή από 1/1/1995, για την δε Βασιλική-Ιωάννα από 1/08/2001», μία απόφαση που υπογράφει η προϊσταμένη της Α' Διεύθυνσης, Βασιλική Φλώρου.

Δηλαδή μπροστά σε ένα γεγονός όπου η Αντιπρόεδρος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ), αλλά και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, (ΕΣΗΕΑ), λάμβανε για 18 συναπτά έτη για την Ζωή και για 12 έτη για την Βασιλική-Ιωάννα, ένα επίδομα που δεν δικαιούταν.

Για χτύπημα κάτω από τη ζώνη μίλησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Για «χτύπημα κάτω από τη ζώνη» κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που αναφέρεται σε έγγραφο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για την αναδρομική διακοπή, το Νοέμβριο του 2013, της χορήγησης επιδομάτων στην μητέρα της, Λϊνα Αλεξίου, για τις κόρες της Ζωή (το οποίο λάμβανε επί 18 χρόνια χωρίς, όπως αναφέρεται σε αυτό, να το δικαιούται) όπως και της Βασιλικής - Ιωάννας (το οποίο λάμβανε επί 12 χρόνια).
Η κυρία Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει το δημοσίευμα της Realnews αποπροσανατολιστικό, μιλάει για λασπολογία και σημειώνει ότι η υπόθεση δεν την αφορά.

Τι απάντησε η Λίνα Αλέξίου

Από την πλευρά της η κυρία Λίνα Αλεξίου, μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου μίλησε για μη διασταύρωση των πληροφοριών και τόνισε πως κανείς από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας, δεν επικοινώνησε μαζί της ενώ υποστηρίζει ότι «Η κατάδηλη σκοπιμότητα του «αποκαλυπτικού» δημοσιεύματος της εφημερίδας, ωστόσο, δεν θα με κάνει να υποχωρήσω από την υπεράσπιση αρχών και θέσεων, όπως άλλωστε πάντοτε έκανα, υπερασπιζόμενη την έντιμη καταγραφή και παρουσίαση της πραγματικής είδησης. Ούτε, άλλωστε θα με αποτρέψει από την άσκηση των καθηκόντων μου ως Αντιπροέδρου του ΕΣΡ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg