Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Για να δούμε τι μας περιμένει - «Έκλεισε» η συμφωνία με την τρόικα

«Έκλεισε» η συμφωνία με την τρόικα - Στο ΥΠΟΙΚ ο πρωθυπουργός
(Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Στο υπουργείο Οικονομικών μεταβαίνει ο πρωθυπουργός μετά την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μ.Μορς ενημέρωσε ήδη τους 27 πρέσβεις της ΕΕ ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με την Αθήνα. Εν αναμονή μηνύματος του πρωθυπουργού, ενώ η ανακοίνωση της τρόικας για το κλείσιμο της συμφωνίας αναμένεται σήμερα το βράδυ ή αύριο, Τετάρτη.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς ενημέρωσε τους 27 πρέσβεις της ευρωπαϊκής ένωσης ότι επιτεύχθηκε συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την τριμερή σε έκτακτη μυστική συνάντηση  που έγινε το πρωί της Τρίτης στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που μεταδίδουν Τα Νέα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ανακοινώσει ο ίδιος το ύψος του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα, με το οποίο συμφωνεί και η τρόικα. 14:00.


Ο νέος κύκλος διαπραγμάτευσης διεξήχθη το πρωί της Τρίτης, απόντος του Πολ Τόμσεν που αναχώρησε από την Ελλάδα και αντικαταστάθηκε από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Αθήνα Γουές Μακ Γκρού. Το απόγευμα της Τρίτης αναχωρεί για τις Βρυξέλλες και ο Γ.Στουρνάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg