Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Εμπλοκή και της Τουρκίας στην Ουκρανία



Στην Ουκρανία βρίσκεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος έχει συζητήσεις με τη νέα ουκρανική κυβέρνηση.

Ο κ. Νταβούτογλου συναντήθηκε για περίπου μία ώρα με τον προσωρινό πρόεδρο της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ παρουσία και του Μουσταφά Αμντουλτζελίμ Κιρίμογλου πρώην επικεφαλής των Τατάρων της Κριμαίας.

Ο κ. Τουρτσίνοφ ευχαρίστησε τον Νταβούτογλου για την κατανόηση των δύσκολων ωρών που περνάει η Ουκρανία, ενώ στάθηκε στους ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς των δύο χωρών.

Όπως αναφέρει το Al Arabiya, o Τούρκος αξιωματούχος θα συζητήσει για την κρίση στην Κριμαία, όπου και το 10 με 12% του πληθυσμού είναι τουρκόφωνοι, μουσουλμάνοι Τάταροι.

Όπως αναφέρουν ουκρανικά μέσα μαζική ενημέρωσης ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπερασπίστηκε με δηλώσεις του την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, "συμπεριλαμβανομένης και της Κριμαίας".

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg