Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Υπό βροχή το πέταγμα του χαρταετού



Το σκηνικό του καιρού, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα συνεχιστεί, ενώ με άστατο καιρό θα γίνει και τη Καθαρά Δευτέρα το πέταγμα του χαρταετού.

Πιο αναλυτικά σήμερα Σάββατο:


Βροχές στη Νότια Ελλάδα, στο Αιγαίο και τη Θράκη που σταδιακά θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σποραδικές καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, περιμένουμε το Σάββατο 1 Μαρτίου 2014. Τα φαινόμενα στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα είναι λίγα και τοπικού χαρακτήρα.

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους που το βράδυ ενδέχεται να ενταθούν και να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί.

Νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας από τις απογευματινές ώρες τοπικές βροχές, θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται παροδικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν λίγες βροχές που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά Οι άνεμοι θα πνέουν έως και 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως και 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, περιμένουμε νεφώσεις αρχικά στα νότια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις νοτιότερες περιοχές ενώ χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως και 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα νότια και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες ενδέχεται να σημειωθούν την νύχτα κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως και 15 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια όπου ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια, με βροχές από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ χιονοπτώσεις προβλέπονται στα ορεινά.

Την Κυριακή, στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές προβλέπονται και στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Καθαρά Δευτέρα, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα δυτικά και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο και χιόνια στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, ενώ στα πελάγη θα πνέουν δυτικοί άνεμοι εντάσεως 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg