Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Πάνω στις…«δάφνες» της επιτυχίας που προβάλλει η κυβέρνηση και εν μέσω σχολίων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, «χαλάει» το πανηγυρικό κλίμα, διαφωνώντας ανοικτά με την ρύθμιση που επελέγη για τη διάρκεια του φρέσκου γάλακτος.


Ο Θεσσαλός πολιτικός φέρεται έτοιμος να παραιτηθεί από την κυβέρνηση, δημιουργώντας με την στάση του μια αρνητική ατμόσφαιρα για τον δικομματικό συνασπισμό και μάλιστα σε ένα ευαίσθητο τομέα, αυτό των κτηνοτρόφων που στηρίζει την αγροτική οικονομία.

Ο «κολίγος» του Θεσσαλικού κάμπου που είχε γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό με την παραίτησή από το αξίωμα του τομεάρχη Γεωργίας της ΝΔ επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, επιμένει ότι με τη συμφωνία για γάλα 10 ημερών που θα ονομάζεται φρέσκο, πλήττεται η ελληνική παραγωγή εις όφελος ξένων πολυεθνικών.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ουσιαστικά έχει προεξοφλήσει την παραίτησή του, αλλά αναμένει να τελειώσει η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. αύριο και μετά να ανακοινώσει την απόφασή του. Και όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση δεν υπάρχει περιθώριο υποχώρησης και αλλαγής αυτής της απόφασής του.

Μπορεί ο ίδιος να μην είναι το μεγάλο πολιτικό μέγεθος και στέλεχος πρώτης γραμμής, αλλά υπήρξε ένα από τα ελάχιστα στελέχη της ΝΔ που στήριξαν ενεργά τον Αντώνη Σαμαρά στην εσωκομματική αναμέτρηση το 2009 και ως εκ τούτου επηρεάζει ως ένα βαθμό το πολιτικό κλίμα.

Η στάση του Μάξιμου Χαρακόπουλου  μπορεί να μην επηρεάσει σημαντικά τους πολιτικούς συσχετισμούς, αλλά δείχνει, έστω και με αυτό τον τρόπο, ότι η συμφωνία με την τρόικα δεν ήταν και ιδιαίτερα θετική, εάν κανείς την αναλύσει προσεκτικά και δει τι πραγματικά υπάρχει στην αθέατη πλευρά.

Επίσης, κανείς δεν μπορεί να μην παρατηρήσει ότι ελάχιστοι από την κυβέρνηση και την Κ.Ο. της ΝΔ μίλησαν δημόσια για τη συγκεκριμένη συμφωνία, στηρίζοντας επικοινωνιακά και πολιτικά το δικομματικό συνασπισμό.