Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ακολουθώντας την πρόταση Καπερνάρου για διαστημικό Σταθμό στην Καλαμάτα, το ίδιο κάνει και η εμπόλεμη Συρία



Μετά την γνωστή πρόταση του υποψήφιου δημάρχου των ΑΝΕΛ, Βασίλη Καπερνάρου που ανέφερε  «η περιοχή της Καλαμάτας -λόγω της θέσης της στον παγκόσμιο χάρτη- έχει τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα για να δημιουργήσουμε εδώ στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη βάση εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο Διάστημα...

... για τουριστικούς λόγους», έρχεται η σειρά, παρά τον εμφύλιο πόλεμο που έχει διαλύσει τη Συρία και την οικονομία της, να  ανακοίνωσει τα αναπάντεχα σχέδιά της για τη δημιουργία κρατικής διαστημικής υπηρεσίας!!


Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε σχέδιο για την ίδρυση της Συριακής Διαστημικής Υπηρεσίας «με στόχο τη χρήση της διαστημικής τεχνολογίας για εξερεύνηση και παρατήρηση της Γης».

Όπως αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, η κυβέρνηση σκοπεύει να θέσει το νέο φορέας «στην υπηρεσία της ανάπτυξης».

Παραμένει βέβαια άγνωστο πώς θα χρηματοδοτηθεί το φιλόδοξο εγχείρημα. Όπως δήλωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Ουαέλ Αλ Χάλκι, η Συρία έχει υποστεί από τον πόλεμο ζημιές 31 δισ. δολαρίων, ποσό που βρίσκεται στο ύψος του συριακού ΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg