Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Στον ΣΥΡΙΖΑ κάτι ξέρουν από "οίκους ανοχής"


ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγελίες για παράνομη λειτουργία οίκων ανοχής

Στοιχεία για την παράνομη λειτουργία οίκων ανοχής διαβιβάζει στη Βουλή ο Δήμος Αθηναίων και υπογραμμίζει την ανάγκη τροποποίησης του Ν. 2734/99 «Εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα και άλλες διατάξεις» για τη βελτίωση της κατάστασης.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε ύστερα από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου, Νίκος Βούτσης και Δημήτρης Τσουκαλάς για τους παράνομους οίκους ανοχής στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, καταγγέλλοντας ότι το πρόβλημα έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις, ώστε οίκοι ανοχής να έχουν εγκατασταθεί ακόμα και σε πολυκατοικίες χωρίς ασφαλώς τη συγκατάθεση των συνιδιοκτητών και ενοίκων αυτών.

Ο Δήμος Αθηναίων, που είναι αρμόδιος για τη χορήγηση αδειών εγκατάστασης οίκων ανοχής, καθώς και για την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων, διευκρινίζει ότι η ύπαρξη και παράνομη λειτουργία των οίκων ανοχής διαπιστώνεται από την Ελληνική Αστυνομία, η οποία διαβιβάζει τις εκάστοτε υποθέσεις στον αρμόδιο εισαγγελέα, για την επιβολή των ποινικών κυρώσεων, κοινοποιώντας τις στο δήμο Αθηναίων, προκειμένου να μεριμνήσει για την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων. Από τον Σεπτέμβριο του 2011, οι σφραγίσεις και επανασφραγίσεις οίκων ανοχής δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του δήμου Αθηναίων, ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθησή τους από κάθε ενδιαφερόμενο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή στη διάρκεια του 2013, από τους υπαλλήλους του δήμου έχουν πραγματοποιηθεί 20 σφραγίσεις και 167 επανασφραγίσεις οίκων ανοχής. Από τις 20 σφραγίσεις που έγιναν το 2013, οι επτά αφορούν οίκους της 6ης Δημοτικής Κοινότητας, ενώ και ένα μεγάλο ποσοστό των επανασφραγίσεων έγινε στην ίδια περιοχή.

Χαρακτηριστική του προβλήματος είναι η επισήμανση του Δήμου Αθηναίων ότι σε όλους σχεδόν τους σφραγισμένους οίκους ανοχής έχει σημειωθεί παραβίαση σφραγίδων και φυσικά, αντίστοιχες επανασφραγίσεις και ακόμη ότι υπάρχουν οίκοι ανοχής, οι οποίοι έχουν σφραγιστεί συνολικά πάνω από δέκα φορές.

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αθηναίων, Θεόδωρος Λιβάνιος, που υπογράφει το έγγραφο, αναφέρει ότι τα στοιχεία έχουν διαβιβαστεί στο υπουργείο Εσωτερικών και έχουν επισημανθεί όλα τα προβλήματα, «όμως κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν έχει σημειωθεί όσον αφορά την παράνομη λειτουργία των οίκων ανοχής αν και ο δήμος έχει υποβάλλει πρόταση τροποποίησης του Ν. 2734/99 με πράξη του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία εφόσον γίνει νόμος του κράτους εκτιμάται ότι θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση του προβλήματος».
 
Με πληροφορίες από το ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg