Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

O βαρυποινίτης που σκότωσε τον σωφρονιστικό υπάλληλο: "Πρέπει να πάρω μια ζωή από εσάς"


Αμετανόητος ο βαρυποινίτης που σκότωσε τον σωφρονιστικό υπάλληλο

«Δεν χορτάσατε τόσα χρόνια απ΄τη ζωή μου; Από το 1997 είμαι μέσα. Ακόμη συνεχίζεται και με κρατάτε. Γιατι δε με αφήσατε να βρώ ζωντανή τη μάνα μου και να φτιάξω και γω μια οικογένεια; Τώρα αναγκαστικά πρέπει να πάρω μια ζωή από εσάς…»...

... έγραφε σύμφωνα με πληροφορίες στο απειλητικό σημείωμα o αλβανός βαρυποινίτης Ίλια Καρέλι, ο οποίος με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι δολοφόνησε μέσα στις φυλακές του Μαλανδρίνου τον σωφρονιστικό υπάλληλο Γιώργο Τσιρώνη.

Ο δράστης του εγκλήματος μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, εμφανίστηκε αμετανόητος ενώπιον του εισαγγελέα και όταν ρωτήθηκε γιατί το έκανε αυτό, εκείνος φέρεται να είπε: « Γιατί εμένα μου στέρησαν δύο ζωές»

Συγκλονιστική όμως είναι και η μαρτυρία ενός ακόμα σωφρονιστικού υπαλλήλου , ο οποίος περιγράφει όσα έζησε αναφέροντας ότι όλα έγιναν γύρω στις 12:15 το μεσημέρι της Κυριακής.

Εκείνος βρισκόταν στον 1ο όροφο των κελιών της Β’ Πτέρυγας μαζί με 2 συναδέλφους του και έκλειναν στα κελιά. Στο ισόγειο βρισκόταν ο άτυχος υπαρχιφύλακας περιμένοντας άλλους συναδέλφους τους για την καταμέτρηση των κρατουμένων.

«‘Ακουσα φωνές και βοήθεια και έτρεξα κάτω. Είδα τον Τσιρώνη αιμόφυρτο στο πάτωμα. Του έβαλα μια πετσέτα στο λαιμό και τον τραβήξαμε με έναν κρατούμενο στο διάδρομο. Ο δράστης μας έδωσε εκεί ένα σημείωμα , που ήταν γεμάτο αίματα».

Η επίθεση σύμφωνα με πληροφορίες έγινε πισώπλατα και ο δράστης χρησιμοποίησε ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι από το κάσωμα της πόρτας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ο δράστης, ο οποίος εργαζόταν στις φυλακές , είχε πλούσιο ποινικό ιστορικό. Συγκεκριμένα :

Ο Ίλια Καρέλι προφυλακίστηκε για πρώτη φορά στις ελληνικές φυλακές στις 21/10/1997 για διακεκριμένη κλοπή . Η ποινή του κατά συγχώνευση στο δικαστήριο φτάνει τα 16 χρόνια και 5 μήνες.

-Στις 27/5/2006 αποφυλακίζεται με όρους μετά από σχετικό αίτημά του, αφού είχε εκτίσει , όπως προβλέπει ο νόμος, τα 3/5 της ποινής του.

-Στις 4/3/2007 όμως προφυλακίζεται ξανά για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατά ενός ζευγαριού στο Νέο Ηράκλειο, στο σπίτι του οποίου μπήκε για να κλέψει χρυσαφικά.

-Πρωτοδίκως καταδικάζεται σε 20 χρόνια και 18 μήνες και στο Εφετείο σε 12 χρόνια και 9 μήνες.

-Επίσης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών για ναρκωτικά από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Τέλος στις 11/2/2014 απορρίφθηκε η αίτηση που είχε υποβάλει για υπό φόρον απόλυση από τις φυλακές.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg