Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Μετά το Twitter, ο Ερντογάν έκλεισε και το YouTube!!!



Μία εβδομάδα μετά το λουκέτο που έβαλε στο Twitter, η τουρκική κυβέρνηση μπλοκάρισε την Πέμπτη και την πρόσβαση στο YouTube...Η Εθνική Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας (TIB) ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ότι έλαβε «διοικητικά μέτρα» εναντίον του ιστότοπου ανάρτησης και αναπαραγωγής βίντεο YouTube στην Τουρκία.


Υπενθυμίζεται ότι μόλις μία ημέρα πριν, την Τετάρτη, διοικητικό δικαστήριο της Άγκυρας διέταξε την άρση του αποκλεισμού της πρόσβασης στο Twitter που επιβλήθηκε με εντολή του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Βάση για την ετυμηγορία του δικαστηρίου αποτέλεσαν η αρχή της ελευθερίας της έκφρασης και το δικαίωμα της ελεύθερης επικοινωνίας, όπως ορίζονται από το Σύνταγμα της Τουρκίας και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Λίγες ώρες πριν από το λουκέτο στο YouTube είχε αναρτηθεί στον ιστότοπο ένα βίντεο που περιείχε ένα ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο παρουσιαζόταν ως συνομιλία Τούρκων αξιωματούχων για τη Συρία.

Το 2008 η τουρκική κυβέρνηση είχε απαγορεύσει και πάλι την πρόσβαση στο YouTube, με την αιτιολογία ότι ο ιστότοπος περιείχε βίντεο «προσβλητικά προς τον Κεμάλ Ατατούρκ». Η πρόσβαση αποκαταστάθηκε δυόμισι χρόνια αργότερα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg