Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ο Δήμος Ελληνικού, αντί να ντρέπεται για τον θάνατο του 13χρονου, θρασύτατα βγάζει ανακοινώσεις!


«Στοχευμένη επίθεση» εναντίον του καταγγέλλει ο Δήμος Ελληνικού για την υπόθεση του λούνα παρκ!
Με μια ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου και με καθυστέρηση τουλάχιστον δύο 24ωρων τοποθετήθηκε για το τραγικό συμβάν του λούνα παρκ, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης...Αν και ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης συνέχισε να παραμένει άφαντος,

...ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης επιχείρησε με την ανακοίνωσή του την Τρίτη το μεσημέρι να εξηγήσει τους λόγους αυτής της μακράς σιωπής, επικαλούμενος την έρευνα για το δυστύχημα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 «Για τον λόγο αυτό δεν έχουμε κάνει μέχρι τώρα δηλώσεις για απόδοση ευθυνών. Οχι γιατί κρυβόμαστε, αλλά γιατί σεβόμαστε τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Δήμου.

Ωστόσο στην ίδια ανακοίνωση για το τραγικό συμβάν της Κυριακής που κόστισε τη ζωή σε ένα 13χρονο αγόρι και έστειλε στην Εντατική την εννιάχρονη αδελφή του, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης έσπευσε να κάνει λόγο για «στοχευμένη επίθεση» από ορισμένα μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους και να καταγγείλει «εξυπηρέτηση άλλων στόχων και συμφερόντων»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης έχει ως εξής:

«1. Ως δημοτική αρχή εκφράζουμε τη λύπη μας για το τραγικό συμβάν, όχι περιφερόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά με το να είμαστε δίπλα στην οικογένεια και να συμπαραστεκόμαστε με συγκεκριμένες πράξεις στο μέτρο των δυνάμεών μας.

»2. Ηδη διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό γεγονός και για τις ευθύνες, όπου υπάρχουν, σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία του λούνα-παρκ, την πιστοποίηση της ασφάλειας των παιχνιδιών του και τους σχετικούς ελέγχους που πρέπει να γίνονται. Για τον λόγο αυτό δεν έχουμε κάνει μέχρι τώρα δηλώσεις για απόδοση ευθυνών. Οχι γιατί κρυβόμαστε, αλλά γιατί σεβόμαστε τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.

»3. Είναι εύλογα τα ερωτήματα που διατυπώνονται από πολίτες και μέσα ενημέρωσης για το τι ακριβώς συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ωστόσο δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η σφοδρή και στοχευμένη επίθεση ποιυ γίνεται σε βάρος μας από ορισμένα μέσα, δημοσιογράφους, πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες, έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση άλλων στόχων και συμφερόντων».

Παράνομη η λειτουργία του λούνα παρκ

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, το υπαίθριο λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία είχε μεν εκμισθώσει τον χώρο του συγκεκριμένου πάρκου, αλλά ουδέποτε υπέβαλε αίτηση με τα νόμιμα δικαιολογητικά για να λειτουργήσει το λούνα παρκ.

Μάλιστα, ο χώρος δεν πληρούσε τα μέτρα ασφαλείας, αφού ούτε προστατευτικό δίχτυ υπήρχε, ούτε ο μοιραίος κύλινδρος στον οποίο βρήκε τραγικό θάνατο το 13χρονο παιδί ήταν δεμένος με ιμάντα ασφαλείας, αν και ο ιδιοκτήτης που είχε νοικιάσει το φουσκωτό στους διαχειριστές, υποστηρίζει πως ήταν δεμένο. Ωστόσο τα κενά ασφαλείας δεν σταματούν εκεί, αφού στο χώρο δεν υπήρχε περίφραξη και ήταν δίπλα σε κεντρική λεωφόρο.

Η ανακοίνωση του φορέα πιστοποίησης

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο φορέας επιθεώρησης-πιστοποίησης TÜV Hellas ανέφερε ότι ουδέποτε είχε πιστοποιήσει το συγκεκριμένο μοιραίο παιχνίδι:

 «Με υψηλό αίσθημα ευθύνης επιθυμεί με σκοπό την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας να διευκρινίσει αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα που συνέβη σε λούνα παρκ στο Ελληνικό, ότι το εν λόγω παιχνίδι και η εγκατάσταση δεν φέρει καμία πιστοποίηση του Φορέα TÜV HELLAS (TÜV NORD).

»Το πιστοποιητικό που διακινείται στον τύπο, δεν αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι, ούτε τη συγκεκριμένη εγκατάσταση λούνα παρκ στο Ελληνικό.

»Ο Φορέας μας είχε πιστοποιήσει τον Μάιο του 2012 ένα εντελώς διαφορετικό ψυχαγωγικό παιχνίδι, στην περιοχή του Ασπροπύργου, για το οποίο μάλιστα η πιστοποίηση δεν είναι σε ισχύ καθώς έχει λήξει από τον Νοέμβριο του 2013».

Με πληροφορίες από Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg