Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Νέο κρούσμα κορονοϊού MERS στην Ελλάδα


 Νέο κρούσμα κορονοϊού MERS στην Ελλάδα
Ακόμα ένα κρούσμα κορονοϊού MERS - υπό διερεύνηση - νοσηλεύεται σε μονάδα αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου «Σωτηρία». Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό διακομίσθηκε χθες στο «Ιπποκράτειο» και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο «Σωτηρία».



Να θυμίσουμε ότι το πρώτο κρούσμα του επικίνδυνου ιού στην Ελλάδα αφορά έναν μόνιμο κάτοικο Σαουδικής Αραβίας που έφτασε στην Αθήνα τη Μεγάλη Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κορονoϊός που εμφανίστηκε πέρυσι μυστηριωδώς στη Μέση Ανατολή, μεταδίδεται εύκολα μεταξύ ανθρώπων, ακόμα και στους χώρους των νοσοκομείων και δείχνει να σκοτώνει το 65% των ασθενών, θνησιμότητα σημαντικά μεγαλύτερη από ό,τι στην περίπτωση του συγγενικού ιού SARS.

Περισσότερα από 60 κρούσματα του MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο Μέσης Ανατολής) συμπεριλαμβανομένων 38 θανάτων, έχουν επιβεβαιωθεί τον τελευταίο χρόνο σε εννέα χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg