Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΑΝΕΛ: Αλληλοκατηγορίες και μη ανάληψη ευθύνης από Καμμένο για το αποτέλεσμα

(Φωτογραφία Αρχείου)


«Όποιος με αμφισβητεί να μου το πει τώρα» είπε -σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ- ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κατά τις ίδιες πληροφορίες, ουδείς βουλευτής έθεσε θέμα ηγεσίας.

Κοινός παρονομαστής των τοποθετήσεων των βουλευτών ήταν ότι «δεν θέτουμε θέμα ηγεσίας, αλλά πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας» κάτι που αποδέχθηκε και ο κ. Καμμένος, ο οποίος έκανε λόγο για λάθη που θα διορθωθούν, κυρίως στον οργανωτικό τομέα.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενημέρωσε επίσης για την κατάσταση των οικονομικών του κόμματος, τις αλλαγές που προώθησε, και τους λόγους αυτών των αλλαγών, κυρίως του γενικού διευθυντή του κόμματος Κώστα Χαραλαμπόπουλου, στον οποίο καταλόγισε πολλές ευθύνες.

Ο Βασίλης Καπερνάρος εξέφρασε το παράπονο ότι δεν βρήκε στήριξη από κανέναν, ούτε από το κόμμα ούτε από συναδέλφους του βουλευτές, ούτε από τον κ. Καμμένο... Εκτίμησε ότι «επί δύο χρόνια δεν δώσαμε το πολιτικό μας στίγμα» ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο στους Ανεξάρτητους Έλληνες, και τόνισε ότι «δεν πρόκειται να πάει στη Νέα Δημοκρατία».

Φέρεται, επίσης, να αναφέρθηκε και στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γιαννέλη, ο οποίος είχε προσκαλέσει τους Βύρωνα Πολύδωρα και Νικήτα Κακλαμάνη (έτερο υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων), αλλά όχι τον ίδιο ως ομιλητή, κάτι που συνάντησε την αντίδραση του κ. Καμμένου, ο οποίος του είπε ότι «έπρεπε να είχες δώσει το "παρών" στην εκδήλωση».

Επίσης ο κ. Καπερνάρος επέρριψε ευθύνες στον κ. Καμμένο για το εκλογικό αποτέλεσμα, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να ρίξει κανείς ευθύνες στη βάση της πυραμίδας, αλλά στην κορυφή».

Όταν ανακοίνωσε την αποχώρησή του ο κ. Καπερνάρος, οι συνάδελφοί του στην ΚΟ του ζήτησαν να το σκεφτεί και να μην παίρνει «αποφάσεις εν θερμώ» αλλά τελικά ο βουλευτής δεν άλλαξε την απόφασή του.

Εξάλλου, ο Τέρενς Κουίκ ενημέρωσε τους βουλευτές για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έδωσε τον προεκλογικό του αγώνα στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία ως υποψήφιος περιφερειάρχης, και τόνισε ότι υπήρξαν διαρροές ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Φέρεται να είπε επίσης ότι είναι βλαπτικό για τους ΑΝΕΛ κάποιες φορές να εμφανίζονται ως «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης, αναφερόμενος στον προεκλογικό του αγώνα, εξέφρασε παράπονα για έλλειψη στήριξης από βουλευτές, ενώ κατήγγειλε ότι από γραφείο «συναδέλφου βουλευτή των ΑΝΕΛ τηλεφωνούσαν σε δικούς του ανθρώπους, ζητώντας να ψηφιστεί ο Γιώργος Κουμουτσάκος».

Ο κ. Χαϊκάλης, σύμφωνα με πληροφορίες από μέλη της ΚΟ, "φωτογράφησε" τον βουλευτή Πειραιώς Παναγιώτη Μελά, ο οποίος όμως αρνήθηκε και αντέδρασε έντονα στις κατηγορίες, τονίζοντας ότι «ουδέποτε έγινε κάτι τέτοιο από το γραφείο του». Ο κ. Μελάς, μάλιστα, παρέπεμψε και στο υψηλό ποσοστό που έλαβε ο κ. Χαϊκάλης (πάνω από 9%) στον Πειραιά, τονίζοντας ότι αυτό συνιστά τεκμήριο διάψευσης των ισχυρισμών του κ. Χαϊκάλη και απόδειξη της βοήθειας που δόθηκε και από τον ίδιο.

Τέλος, ο κ. Χαϊκάλης φέρεται να είπε ότι «υπάρχει παλαιοκομματισμός στο κόμμα, και εάν δεν αλλάξει αυτό, αν δεν αξιοποιηθούν νέοι άνθρωποι με νέες αντιλήψεις, δεν πάμε πουθενά».

Τέλος, η νέα γραμματέας της ΚΟ Έλενα Κουντουρά υποστήριξε ότι το κόμμα πρέπει να ορίσει πολιτική ατζέντα που θα τηρείται από τους βουλευτές, ενώ τόνισε ότι στο Εθνικό Συμβούλιο θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα του ανοίγματος του κόμματος και της πρόσκλησης σε άλλες δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι ο Τέρενς Κουίκ αναλαμβάνει χρέη γραμματέα του κόμματος, μέχρι την εκλογή του νέου γραμματέα από το Εθνικό Συμβούλιο, στις 14 και 15 Ιουνίου, ενώ ο Μιχάλης Σακελλάρης υπέβαλε -και έγινε αποδεκτή- την παραίτησή του από το Εκτελεστικό Γραφείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg