Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

VIDEO: 3 νεκροί θεατές, κατά τη διάρκεια Rally

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02927/car_2927525b.jpg

Τρεις θεατές έχασαν τη ζωή τους και δύο ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά όταν δύο αυτοκίνητα έπεσαν πάνω στο πλήθος σε δύο διαφορετικές συγκρούσεις κατά τη διάρκεια αγώνα ράλι...Ένα από τα αυτοκίνητα έφυγε από τον δρόμο κοντά στο Κέλσο τσα σκωτσέζικα σύνορα και χτύπησε τέσσερις ανθρώπους. Οι τρεις άφησαν επί τόπου την τελυταία τους πνοή, ενώ ο τέταρτος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.


Λίγο νωρίτερα, πέντε ακόμη άνθρωποι χτυπήθηκαν από άλλο αυτοκίνητο στον αγώνα Jim Clark Rally. Οι τέσσερις δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και είναι καλά στην υγεία τους, την ίδια ώρα που ο πέμπτος μεταφερόταν στο νοσκομείο σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με την αστυνομία.


http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/05/31/article-2644854-1E5DA22900000578-545_306x391.jpg

Ο Τόμι Τάιτ, αυτόπτης μάρτυρας, διηγήθηκε πώς έτρεξε την τελευταία στιγμή για να γλιτώσει τη ζωή του όταν το μοιραίο αυτοκίνητο έχασε τον έλεγχο. Ο αγρότης που βρισκόταν εκεί με τον 16χρονο γιο του για να παρακολουθήσει τον αγώνα είπε: «Στεκόμαστα ώμο με ώμο με τους τέσσερις ανθρώπους που χτυπήθηκαν. Ήταν τρεις άντρες και μια γυναίκα. Είδα το αυτοκίνητο να έρχεται πετώντας πάνω από τη γέφυρα και τον οδηγό να χάνει τον έλεγχο. Εγώ και ο γιος μου τρέξαμε στο χωράφι. Εγώ έπεσα στο έδαφος και ο γιος μου είπε ότι είδε το αυτοκίνητο να περνά πάνω από το κεφάλι του».



Ο 46χρονος Τάιτ φοβήθηκε ότι ο γιος του είχε σκοτωθεί: «Για ένα λεπτό δεν ήξερα που βρισκόταν το παιδί μου. Είχε φύγει από την άλλη πλευρά. Η σκέψη είναι συνεχώς στους τέσσερις που χτυπήθηκαν. Θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς στη θέση τους».

Ένας άλλος μάρτυρας, ο Τόνι Κάουαν ανέφερε: « Ήταν τρομακτικό. Έτρεξα για βοήθεια, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Το ιπτάμενο ασθενοφόρο έφτασε μετά από 45 λεπτά. Υπήρχαν περιπολικά και ασθενοφόρα παντού. Επικρατούσε χάος, μόνο χάος».

Ο συγκεκριμένος αγώνας ράλι πήρε το όνομά του από τον οδηγό της Φόρμουλα 1, Τζιμ Κλαρκ, που μεγάλωσε στην περιοχή. Ο Κλαρκ σκοτώθηκε σε δυστύχημα στην πίστα Hockenheim στη Γερμανία το 1968.

Ο Σκοτσέζος πρωθυπουργός, Άλεξ Σάλμοντ, συντετριμμένος αποκάλεσε τη χθεσινή ημέρα «μαύρη μέρα για τα σύνορα και την Σκωτία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg