Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Εγκαίνια Μετρό Θεσσαλονίκης - Το άλλο, με τον... Τοτό, το ξέρετε;;



Η είδηση έκανε το γύρο του διαδικτύου αρχικά και των κλασικών μέσων ενημέρωσης στη συνέχεια με τρόπο απολύτως πανηγυρικό. Την Παρασκευή 29 Αυγούστου ανοίγει ο σταθμός Πανεπιστήμιο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη...



Γράφει ο Παντελής Ζαγοριανίτης

Προφανώς πρόκειται για επικοινωνιακό τρικ καθώς κανένας σταθμός δεν ανοίγει, κανένα μετρό δεν είναι έτοιμο ακόμη. Και το ακόμη είναι το 2018 και βλέπουμε. Κι όμως μια εβδομάδα πριν ανέβει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως κάποιοι έκριναν ότι μπορούν να εντυπωσιάσουν τους... ιθαγενείς ανοίγοντας για επίσκεψη στο κοινό έναν σταθμό γιαπί.

Μάλιστα για να γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακή η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος διοργάνωσαν στα έγκατα του σταθμού, στα μπετά, συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι της Παρασκευής. Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό Α.Ε και εγκαινιάζει την πολιτιστική συνεργασία των δύο φορέων. Ακούστηκαν η εισαγωγή από τον Ντον Τζιοβάννι και τους Γάμους του Φίγκαρο καθώς και μέρος από τη Συμφωνία αριθμός 9 του Αντονίν Ντβόρζακ.

Αυτό όμως που φαίνεται να καταφέρνουν, εκτός από τον πρόσκαιρο εντυπωσιασμό μικρής μερίδας των κατοίκων της Θεσσαλονίκης είναι να αυξάνεται ο θυμός της πλειοψηφίας για μια ιστορία που τραβάει εδώ και πολλά χρόνια.

Πότε άρχισε, πότε θα τελειώσει

Από το 2007 και την έναρξη κατασκευής με χρονοδιάγραμμα σύμβασης το 2012, σήμερα δυστυχώς κανείς δεν είναι σε θέση να πει πότε ακριβώς τα ολοκληρωθεί το έργο. Τον Ιούνιο του 2012 ανακοινώθηκε η παράταση της παράδοσης του έργου στον συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης του έργου τον Νοέμβριο του 2016. Ήδη, γίνεται λόγος για το 2018, ενώ το εντυπωσιακό είναι ότι ήδη έχουν ανακοινωθεί οι επεκτάσεις του.






Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg