Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Η Σκάρλετ, είναι η "Lucy"



Ο Λικ Μπεσόν, που το 1997 σύστησε μέσα από το φιλμ «Το Πέμπτο Στοιχείο» την Μίλα Γιόκοβιτς στον ρόλο της Leeloo, επανέρχεται με μία επίσης επιστημονικής φαντασίας ταινία, την «Lucy», που επικεντρώνεται στις δυνατότητες του ανθρώπινου μυαλού...


 Η εντυπωσιακή Σκάρλετ Γιόχανσον πρωταγωνιστεί και αναλαμβάνει έναν σκληρό, δυναμικό, φεμινιστικό θα έλεγε κανείς, ρόλο, αποδεικνύοντας πως βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της καριέρας της.

Η ιστορία θέλει μια νεαρή φοιτήτρια, ονόματι Λούσι, να ζει ανέμελα στο Τόκυο ώσπου μία ημέρα ο φίλος της, την εξαπατά προκειμένου να παραδώσει μία βαλίτσα σε έναν Κινέζο μαφιόζο. Χωρίς να ξέρει το περιεχόμενο της βαλίτσας και προτού καταλάβει καν πού έχει βρεθεί μπλεγμένη, η Λούσι βρίσκεται όμηρος των Κινέζων και μάλιστα με μια πολύ επικίνδυνη συνθετική ουσία εμφυτευμένη στην κοιλιά της, με σκοπό την παράνομη εισαγωγή της, με αυτόν τον τρόπο, σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.



Το σενάριο βασίζεται στον παλιό μύθο που θέλει τα ανθρώπινα όντα να χρησιμοποιούν μόλις το 10% του εγκεφάλου τους. Τί γίνεται όμως όταν η εγκεφαλική λειτουργία αυξάνεται; Το υλικό διαχέεται στην κοιλιά της, η Λούσι αποκτά υπερφυσικές δυνάμεις, που την αλλάζουν για πάντα. Ξαφνικά η ηρωίδα μπορεί να ακούει και να αισθάνεται τα πάντα.

Αντιλαμβάνεται τον χώρο, τον αέρα, αισθάνεται τις δονήσεις, τη σκέψη των ανθρώπων, ελέγχει την βαρύτητα. Σταδιακά αποκτά τηλεπαθητικές και τηλεκινητικές δυνάμεις, καθώς και την ικανότητα να ελέγχει την ύλη.

 lucy-tainia-efyia-scarlett-jojhansson-570

Και κάπως έτσι η Σκάρλετ Γιόχανσον, μεταμορφώνεται από τον Λικ Μπεσόν σε «ερασιτέχνη» έμπορο ναρκωτικών. Για αρχή. Μετά θα χρησιμοποιήσει το 100% του εγκεφάλου της και ως κάτι παραπάνω από υπερηρωίδα πλέον θα προσπαθήσει να εκδικηθεί όσους την οδήγησαν σ' αυτήν την κατάσταση.

Παράλληλα όμως θα έρθει σε επαφή και με τον καθηγητή Νόρμαν, προσπαθώντας έτσι να συμβάλλει στην εξερεύνηση των δυνατοτήτων του ανθρώπινου μυαλού όταν εκείνο σταδιακά αρχίζει και γιγαντώνεται.

johansson-freeman-lucy-570

Η «Lucy», που έκανε την πρώτη της επίσημη στους κινηματογράφους στις 28 Αυγούστου, χαρακτηρίζεται από πλούσια δράση μέχρι και το τελευταίο λεπτό αλλά στερείται του ουσιώδες σε περιεχόμενο, αφού εμφανίζει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με τις παλιότερες ταινίες του δημιουργού, «Léon: The Professional» και «Tο Πέμπτο Στοιχείο».

Στα θετικά της συγκαταλέγεται το πολυπολιτισμικό καστ, που εκτός της Γιόχανσον και του Μόργκαν Φρίμαν, που προσδίδει κύρος στο φιλμ, αποτελείται από τον Κορεάτη Μιν Σικ Τσόι, γνωστό από το θρυλικό «Oldboy» του 2003 και τον Αιγύπτιο Αμρ Γουακέντ












Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg