Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Θα παραταθεί η καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας;

Εξετάζεται το ενδεχόμενο ολιγοήμερης παράτασης για τα τέλη κυκλοφορίας

Εκπνέει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η προθεσμία εμπρόθεσμης καταβολής των τελών κυκλοφορίας. Ωστόσο ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα δοθεί ολιγοήμερη παράταση για την πληρωμή τους από το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως γράφει το in.grαρμόδια στελέχη ανέφεραν για το θέμα πως «προς το παρόν δεν συντρέχει λόγος παράτασης», ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα μπορούσε να επεκτείνει τη διαδικασία μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2015 εάν διαπιστωθούν προβλήματα και καθυστερήσεις.

Πρέπει να σημειωθεί πως ήδη ξεπερνούν τους 100.000 οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους στην εφορία προκειμένου να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2015. Καθημερινά τις τελευταίες 50 ημέρες προσέρχονταν στις ΔΟΥ εκατοντάδες πολίτες για το σκοπό αυτό.

Σημειώνεται πως το περασμένο έτος 135.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. είχαν καταθέσει τις πινακίδες, ενώ το διάστημα 2010-2013 περίπου 874.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. παρέδωσαν τις πινακίδες τους.

Η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με την αύξηση των τελών κυκλοφορίας, με τα τεκμήρια που εφάρμοσε η φορολογική διοίκηση για την τεκμαρτή φορολόγηση εισοδημάτων, αλλά και βεβαίως με το φόρο πολυτελείας για τα υψηλού κυβισμού οχήματα.

Υπογραμμίζεται ότι με την υποβολή δηλώσεων «ακινησίας» και την κατάθεση των πινακίδων στις ΔΟΥ που θα υποβληθούν μέχρι και σήμερα 31 Δεκεμβρίου οι φορολογούμενοι που διαθέτουν Ι.Χ. αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, όχι μόνον απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας του 2015, αλλά γλιτώνουν και από την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης για το επόμενο έτος, καθώς στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του 2015 δεν θα υπολογιστούν τεκμήρια διαβίωσης για τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg