Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ο πρώτος νεκρός από τροχαίο, λόγω της κακοκαιρίας

Αλπικό τοπίο θύμιζε το μεσημέρι της Τρίτης ο Διόνυσος Αττικής, εξαιτίας του χιονιού που άρχισε να πέφτει από νωρίς το πρωί.
Διόνυσος Αττικής


Ενα αγόρι έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στον εθνικό δρόμο Τρίπολης - Καλαμάτας, λίγο μετά τη σήραγγα στο ύψος του Καλογερικού, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με την οικογένειά του ανατράπηκε λόγω της κακοκαιρίας.

Οι γονείς και το ένα παιδί τραυματίστηκαν σοβαρά και διακομίστηκαν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, ενώ η μητέρα βρίσκεται στο χειρουργείο.

Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου στην ορεινή Πελοπόννησο υπάρχει ομίχλη και η ορατότητα είναι περιορισμένη.


Προβλήματα παντού

Σημαντική επιδείνωση παρουσίασε ο καιρός από το πρωί της Τρίτης, με την κακοκαιρία και το ψύχος να αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και την Πρωτοχρονιά.

Ηδη από νωρίς το πρωί άρχισε να χιονίζει στα βόρεια προάστια της Αθήνας - στις 10.30 π.μ. χιόνιζε ως και στην Αγία Παρασκευή - ενώ πιθανή είναι η χιονόπτωση το βράδυ και στο κέντρο της πόλης.

Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Τρίτης ξεκίνησε η χιονόπτωση και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε περιοχές της Αττικής τις τελευταίες ώρες λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Το μεσημέρι της Τρίτης, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στο 30ο χλμ, στο ύψος της Μαλακάσας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο 25 χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών- Θηβών, στα Βίλια, διεξάγεται μόνο με αλυσίδες. Αντιστοίχως, οι οδηγοί που θέλουν να κινηθούν από το 22ο χλμ. της λεωφόρου Πάρνηθος μέχρι το καζίνο πρέπει να τοποθετήσουν αλυσίδες στα οχήματά τους.

Στην παλαιά οδό από την Πεντέλη προς τη Νέα Μάκρη και συγκεκριμένα από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης έως τη διασταύρωση του Αγ. Πέτρου, η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

Για την καλύτερη ενημέρωση των οδηγών στην ιστοσελίδα της αστυνομίας www.hellenicpolice.gr έχει ενεργοποιηθεί ειδικό μπάνερ που θα επικαιροποιείται σχετικά με καιρικά φαινόμενα, διακοπές κυκλοφορίας και χρήση αλυσίδων σε όλη την επικράτεια.

Στο μεταξύ έντονη είναι η χιονόπτωση και στα Βίλια Αττικής και η κυκλοφορία των οχημάτων, από το 25ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θηβών, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αρκαδίας, απαγορεύτηκε από την Τρίτη, στις 16:00, η κυκλοφορία των πάσης φύσεως φορτηγών οχημάτων άνω των 3.5 τόνων, στο εθνικό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας, για ιδιαίτερους λόγους ασφάλειας, λόγω της επικρατούσας χιονόπτωσης.

Ειδικότερα, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στο οδικό δίκτυο του νέου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, καθώς και στο εθνικό οδικό δίκτυο, Τρίπολης - Καλαμάτας, Τρίπολης - Πύργου, Τρίπολης - Σπάρτης, Τρίπολης - Άργους και Τρίπολης - Κανδήλας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg