Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Καταπέλτης ο Αντώναρος! "Μπερδεύουν τον πατριωτισμό με τη πατριδοκαπηλία"




Κυριολεκτικά ως "καταπέλτης" αντέδρασε πριν από κάποιες ώρες με δήλωσή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο στενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή...

(Μεταφέρουμε αυτούσιο το κείμενο, όπως αυτός το έγραψε):

"Ευχαριστω τους εκατοντάδες φίλους απο ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό που με διαφορους τρόπους μου εστειλαν τη στήριξη τους γιά όσα είπα χθες σχετικά με τις αρχές που διεπουν τη Νεα Δημοκρατία.

Δεν με εξέπληξε η πυκνότητα των θετικών αντιδράσεων. Αντίθετα. Επιβεβαίωσε αυτό πού πάντοτε πίστευα: οτι η συντριπτική πλειοψηφία όσων πιστεύουν στις ιδρυτικές αρχές της κεντροδεξιάς παραταξης μας είναι οπαδοι


** της μετριοπαθειας,
** του διαλογου με τις άλλες παραταξεις
** της μαχητικής υπερασπισης των αδιαπραγματευτων ιδεών μας
** της εθνικης συμφιλίωσης


Ο χώρος μας ειναι και πρέπει να είναι πολυσυλλεκτικος. Αυτό μας επιβάλλει η βαθειά ριζωμένη πεποίθηση μας ότι ό καθένας μπορει να ενταχθεί στο χώρο όταν ασπάζεται στη πράξη -- οχι προσχηματικά κι όχι για ψηφοθηρικούς λόγους -- τις ιδρυτικές μας αρχές.


Μας είναι αδιανοητο να επιβάλλουμε οποιασδηποτε μορφης "λογοκρισια" στις ιδεες η στα λόγια. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κλείσουνε τ αυτιά και τα ματια μας σ οσους κανουν καταχρηση της εμφυτης ανεκτικότητας μας για να κανουν δικά τους παιχνίδια, για να εφαρμοσουν δικές τους ατζέντες, για να μας παρασύρουν σε επικίνδυνα ιδεολογικά μονοπάτια.


Οποτε χρειασθηκε όλους αυτούς τους απομονώσαμε και τους αποβάλαμε. Όσο ψηλά κι αν βρισκονταν. Οσο φαινομενική επιρροή κι αν διέθεταν. Κι αυτό θα επαναληφθεί, αν χρειασθεί. 


Οσοι πιστευουν στο διχαστικό λόγο άλλων εποχών, ας στήσουν το μικρό μαγαζακι τους αλλού. Εμεις - η συντριπτική πλειοψηφία των Νεοδημοκρατών - θέλουμε να λειτουργούμε σε μια μεγάλη ανοιχτή ευρωπαική σύγχρονη φιλελευθερη δημοκρατική παράταξη που, υπηρετωντας τη πατρίδα και το δημόσιο συμφέρον, επιδιώκει να κερδίζει και να ενσωματώνει (κι όχι να απομονώνει και να στελνει στις αγκαλιές αλλων) τον πολιτικά και κοινωνικά ζωτικό μεσαιο χώρο.


Γιατί τότε μόνο μπορούμε να γίνουμε πλειοψηφία. Γιατί τότε μόνο θα μας εμπιστευθούν οι πολίτες την εξουσία. Γιατί τότε μόνο θα μπορεσουμε να κάνουμε τις ιδεες μας πράξη.


ΥΓ. 


Και κάτι ακόμη. Ευχαριστω κι όσους, λίγους ειναι η αλήθεια, εσπευσαν να με βρίσουν και να με χλευασουν (οι περισσότεροι, βεβαια, κρυπτόμενοι πίσω απο τη δειλία της ανωνυμίας). Μου αποδεικνύουν γιατι δεν έχουν καμία σχεση μαζι μας. 

Μπερδεύουν τον πατριωτισμό με τη πατριδοκαπηλία . 

Τον διαλογο επιχειρημάτων με τις κραυγές και την πομπώδη μπουρδολογία. Την ανάγκη για συνεννοηση με την υποταγή. Τη λεβεντιά με τον τραμπουκισμό. 

Και μου αποδεικνύουν ότι έτσι όπως το πάνε απλά περιχαρακώνονται και δεν πρόκειται να κερδίσουν ποτε την απαραίτητη μάχη ιδεών με την αριστερά. Αντίθετα την ενισχύουν εγκληματώντας σε βάρος της παραταξης που υποτίθεται ότι υπηρετούν".

(Διαβάστε τη δήλωση και ΕΔΩ)  

Hellas2News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg