Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΝΔ - Με "όπλο" την πόλωση, τελειώνει η προεκλογική εκστρατεία



Στο επιτελείο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τα τελευταία «γαλάζια» τηλεοπτικά σποτ διέλυσαν και τους τελευταίους δισταγμούς για το «φίνις» που πρέπει να έχει η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ. Η πόλωση είναι κυρίαρχη, ενώ...


... τίθενται σκληρά διλήμματα από την πλευρά της ηγετικής ομάδας της ΝΔ, σε σημείο που η ρητορική της ΝΔ θυμίζει άλλες εποχές, όπως την προεκλογική περίοδο του 1981.

Όσα προβάλλονται για την επόμενη μέρα στη χώρα εάν τις εκλογές τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλ. μη πληρωμή μισθών και συντάξεων, μη καταβολή αγροτικών επιδοτήσεων, κλειστές τράπεζες, κ.α. θεωρούνται  χωρίς αμφιβολία ως το πιο εκφοβιστικό μήνυμα της προεκλογικής περιόδου.

Παράλληλα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έστελνε μηνύματα στο εκλογικό σώμα και κυρίως στους αναποφάσιστους, αλλά και στους δεξιούς ψηφοφόρους με φράσεις ότι «δεν θα γίνουμε Σοβιέτ, δεν θα γίνει κομμουνισμός»! 

Ο στόχος της είναι σαφής, ανεξαρτήτως των επικρίσεων που δέχεται για την καμπάνια και τη ρητορική της: η επιστροφή των δεξιών ψηφοφόρων.

Εξάλλου, η απευθείας μετακίνηση των ψηφοφόρων της ΝΔ προς το ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη και σύμφωνα με τις μετρήσεις, περίπου το 11 % όσων ψήφισαν ΝΔ στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, τώρα στρέφονται προς το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η αντίστροφη ροή, δηλ. από το ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ είναι μεταξύ 1-2%.

Αυτοί οι ψηφοφόροι αντιπροσωπεύουν το 3% του εκλογικού σώματος και θέλουν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση για την υπερφορολόγηση, τα λουκέτα, την ύφεση και την ανεργία.
 
Αυτή τη στιγμή όμως υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση: από τη μια πλευρά η ΝΔ επιχειρεί να κερδίσει τους δεξιούς ψηφοφόρους που την έχουν εγκαταλείψει με ρητορική για…κομμουνιστές που έρχονται στην εξουσία, ενώ από την άλλη πλευρά προσπαθεί να κερδίσει τους μετριοπαθείς κεντρώους ψηφοφόρους που δεν θέλουν ακρότητες και εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

«Απευθυνόμαστε στους ανθρώπους του μεταρρυθμιστικού Κέντρου, οι οποίοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι -ειδικά σε αυτή την πολιτική συγκυρία- δεν υπάρχουν περιθώρια για τρίτες και για ουδέτερες ψήφους, όλη η εκλογική διαδικασία είναι ποιος θα βγει πρώτος», τονίζει ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ο κ. Σαμαράς χθες πρωί και απόγευμα συνέχισε τις περιοδείες του σε περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής, και σήμερα το απόγευμα θα μιλήσει στη στην κεντρική συγκέντρωση της ΝΔ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού τελικά θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε Κβο Ντο, μια απόφαση που ελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης. Το απόγευμα της προηγούμενης μέρας είχε αποφασιστεί να γίνει η ομιλία του κ. Σαμαρά στην πλατεία Συντάγματος, αν και το αρχικό σχέδιο ήταν για το ΟΑΚΑ, είτε στο κλειστό γυμναστήριο του μπάσκετ, είτε στο ποδηλατοδρόμιο.

Όμως, μετά την πρόβλεψη για βροχή το απόγευμα της Παρασκευής, άλλαξε ο σχεδιασμός και επελέγη το γήπεδο του Τάε Κβο Ντο, όπου ήταν και η αρχική σκέψη του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την κεντρική του ομιλία, αν και μετά επελέγη η πλατεία Ομόνοιας. Ήδη, έχει σημάνει συναγερμός στον κομματικό μηχανισμό για να υπάρξει η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση.










πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg