Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Δείτε σε βίντεο, το...φάντασμα του Manhattan στην Κίνα



ΣτοYujiapu, οι Κινέζοι θέλησαν να κατασκευάσουν εκ θεμελίων ένα παγκόσμιο οικονομικό κέντρο, στα πρότυπα του Μανχάταν της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ, σε σημείο που αποτύπωσαν ακριβώς τις οδικές αρτηρίες και μερικά από τα αρχιτεκτονικά ορόσημά του.


Το φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο έχει ήδη κοστίσει 27 δις ευρώ, διαθέτει ουρανοξύστες, πάρκα, λεωφόρους με πέντε λωρίδες ανά κατεύθυνση, ξενοδοχεία και άλλα πολυτελή κτίσματα.



Το μόνο που λείπει είναι η... ανθρώπινη παρουσία, καθώς οι καθυστερήσεις στις εργασίες, η υπέρβαση του προϋπολογισμού κατά... μερικά δις ευρώ, οι κατηγορίες για κακοτεχνίες και οι υπόνοιες διαφθοράς υψηλόβαθμων αξιωματούχων του κομμουνιστικού καθεστώτος έχουν καταστήσει το Γιουτζιάπου, όπως λέγεται το "κινεζικό Μανχάταν", μια πόλη φάντασμα.



Αν και οι κρυψίνοες μανδαρίνοι που είναι υπέυθυνοι για το μεγαλοπρεπές αυτό φιάσκο, απλά επέκτειναν την ημερομηνία παράδοσης της πόλης από τον Ιούνιο του 2014, στα τέλη του 2018, δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρατηρούν ότι έχει πλέον πάψει οποιαδήποτε οικοδομική δραστηριότητα στην πόλη, ενώ η είσοδος σε αυτή ελέγχεται αυστηρά από οπλισμένους σκοπούς.
















πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg