Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Norman Atlantic:Επιστροφή του ελληνικού πληρώματος - Λίστα των αγνοουμένων


Επέστρεψαν οι Έλληνες-μέλη του πληρώματος του Norman Atlantic

Mε το Superfast έφτασαν την Πρωτοχρονιά στην Πάτρα οι Έλληνες-μέλη του πληρώματος του Norman Atlantic. Πρόκειται για 26 άτομα από τα συνολικά 55 άτομα πλήρωμα που επέβαιναν στο Norman Atlantic, μεταξύ των οποίων και Ιταλοί.

To πλοίο Superfast ΙΙ, που μετέφερε διασωθέντες στην Ελλάδα, έφτασε από το Μπάρι της Ιταλίας. Στο λιμάνι της Πάτρας, όπου τους περίμεναν οι συγγενείς τους, εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές.

Ένα από τα μέλη του πληρώματος του Norman Atlantic, ο αρχιθαλαμηπόλος Α. Δαμίγος μίλησε στους δημοσιογράφους για τις ενέργειες του πληρώματος, από την στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Όπως είπε, «όλα τα μέλη του πληρώματος κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους και να βάλουμε τον κόσμο στο πάνω μέρος του πλοίου για να σωθεί».

Και συνέχισε: «Καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και καθ΄ όλη την διάρκεια της επιχείρησης ήμασταν εκεί και βοηθούσαμε τον κόσμο, παρόλο που ο ρόλος μας ήταν βοηθητικός και μείναμε μέχρι το τέλος. Φύγαμε τελευταίοι από το πλοίο και αυτό φαίνεται».

Όσον αφορά το Norman Atlantic, είπε ότι το πλοίο ήταν υπερσύγχρονο και καινούργιο, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι το πλοίο δεν είχε περισσότερο φορτίο από όσο έπρεπε.


Σχετικά με τις λίστες των επιβατών, είπε ότι αυτές ήταν ακριβέστατες και πως έγιναν αναγραμματισμοί στην Ιταλία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «λέγαμε το όνομά μας στα Αγγλικά και το έγραφαν ανάποδα».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι Έλληνες αγνοούμενοι από το ναυάγιο είναι εννέα. Όπως αναφέρουν στελέχη του Λιμενικού Σώματος, δεν προκύπτουν στοιχεία ότι υπάρχουν άλλοι Έλληνες αγνοούμενοι πέραν των εννέα.

Τα στοιχεία των Ελλήνων που επέβαιναν στο Norman Atlantic και αγνοούνται είναι:

1. ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
2. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3. ΤΣΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
4. ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
5. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
6. ΣΑΓΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8. ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
9. ΣΟΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ



Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ιταλία ενημέρωσαν τους συγγενείς ενός Έλληνα που φέρεται να είναι αγνοούμενος, να μεταβεί στη γειτονική χώρα, για αναγνώριση σορού.

Εφόσον ταυτοποιηθεί η σορός, θα πρόκειται για τον τέταρτο Έλληνα νεκρό.

Την Τετάρτη, έγινε γνωστό ότι ο τρίτος Έλληνας νεκρός ανάμεσα στα έντεκα θύματα του ναυτικού δυστυχήματος του Norman Atlantic, είναι ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΧΗΣ, οδηγός βυτιοφόρου, ηλικίας 58 ετών. Καταγόταν από τη Ζάκυνθο και ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών μέχρι στιγμής είναι 10, εκ των οποίων τρεις είναι οι Έλληνες που έχουν ταυτοποιηθεί, 4 οι ταυτοποιημένοι αλλοδαποί και 2 ακόμη μη ταυτοποιημένοι.










πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg