Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Βρέθηκε πίνακας του Πικάσο που είχε κλαπεί το 2001

Βρέθηκε πίνακας του Πικάσο που είχε κλαπεί το 2001

Ένας πίνακας του Πικάσο που είχε δηλωθεί η κλοπή του το 2001 από το Κέντρο Ζορζ Πομπιντού στο Παρίσι, βρέθηκε στις ΗΠΑ, όπου είχε σταλεί ως δώρο Χριστουγέννων ανακοίνωσαν οι δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης.


Η αξία του πίνακα που είναι φιλοτεχνημένος το 1911, εκτιμάται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε η Γενική Εισαγγελέας Λορέτα Λίντς στο Μπρούκλιν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η αξία του πίνακα υπολογίζεται σε 30 εκατομμύρια ευρώ.

Ο μικρός καμβάς από λάδι που έχει αναλογίες 33 εκατοστά επί 46 εκατοστά και τιτλοφορείται "La Coiffeuse," (Το κομμωτήριο) αναφέρθηκε ως κλεμμένος το 2001, αφού το προσωπικό του Κέντρου Ζορζ Πομπιντού διαπίστωσε ότι είχε εξαφανιστεί από το χώρο όπου φυλασσόταν.

Έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Βέλγιο, στις 17 Δεκεμβρίου και οι αρχές αρχικά είχαν κρίνει- λόγω της κάρτας που τον συνόδευε με την ευχή «Καλά Χριστούγεννα» και παραλήπτη ένα πρόσωπο με το όνομα «Ρόμπερτ»- ότι ήταν ένα δώρο χωρίς αξία, δήλωσε η Εισαγγελέας Λορέτα Λιντς.

«Ένας χαμένος θησαυρός βρέθηκε» συμπλήρωσε η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης. Ο πίνακας κατασχέθηκε από τις αμερικανικές τελωνειακές αρχές. Καθώς είναι μέρος της συλλογής του Εθνικού Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης στο Παρίσι αναμένεται να επιστραφεί στις γαλλικές αρχές.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg