Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Το παρασκἠνιο του τηλεφωνήματος Μέρκελ - Τσίπρα



«Δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας και η Γερμανία δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι για αυτό». To μήνυμα αυτό έστειλε, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg η Γερμανίδα καγκελάριος στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της 50λεπτης συνομιλίας τους πριν το κρίσιμο Eurogroup.


Όπως αναφέρει το πρακτορείο που αποκαλύπτει το παρασκήνιο των συνομιλιών, η Αγκ. Μέρκελ είπε μερικές απλές αλήθειες στον Ελληνα πρωθυπουργό πάνω στα βασικά σημεία των ευρωπαϊκών χειρισμών της κρίσης και με τον τρόπο αυτό κάμφθηκε η επιθετική ρητορική της ελληνικής κυβέρνησης.

Η επικοινωνία έγινε στις 19 Φεβρουαρία και φαίνεται να άλλαξε τη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης και επήλθε η συμφωνία την άλλη μέρα.

Στο δημοσίευμα, με τίτλο «Οι αλήθειες της Μέρκελ οδήγησαν την Ελλάδα σε μια αναπόφευκτη Ευρωδιάσωση» σημειώνεται, ακόμη, ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Γιάνης Βρουφάκης μέσα σε έναν μήνα αποφάσισαν να ξεχάσουν μεγάλο μέρος από τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, γιατί ενοχλούσαν του Ευρωπαίους. Το αντάλλαγμα ήταν η τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.
Αναλυτές του Brookings Insitution, μάλιστα, σχολιάζουν στο Bloomberg ότι «Ηταν ερασιτέχνες αλλά προσαρμόστηκαν».

«Με μια απλή μπλούζα και χωρίς γραβάτα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετείχε στα Eurogroup που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, περισσότερο σαν ακαδημαϊκός και λιγότερο σαν πολιτικός» σημειώνουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg