Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Cullinan Rolls-Royce 2017

http://images.cdn.autocar.co.uk/sites/autocar.co.uk/files/styles/gallery_slide/public/rolls-2.jpg?itok=rmp3Ztoe

Το όνομα Cullinan θα υιοθετήσει το υπερπολυτελές και πρώτο SUV της Rolls-Royce, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από στελέχη του ομίλου BMW όπου και ανήκει η βρετανική φίρμα.

Για όσους ήδη αναρωτιούνται από πού προήλθε η έμπνευση για τη συγκεκριμένη ονομασία, Cullinan ονομάζεται το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στον κόσμο, με καθαρό βάρος 3.106,75 καράτια (άκοπο).

Το διαμάντι ανακαλύφθηκε το 1905 στην Νότιο Αφρική και κόπηκε σε μικρότερα εκ των οποίων το μεγαλύτερο, γνωστό και ως Cullinan I ή Μεγάλο Αστέρι της Αφρικής κοσμεί το σκήπτρο των Κοσμημάτων του Στέμματος τα οποία φυλάσσονται στον Πύργο του Λονδίνου.

http://indianautosblog.com/wp-content/uploads/2014/01/Rolls-Royce-Ghost-V-Specification-engine.jpg

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία του SUV, όπως αναφέρει ο Ian Robertson, επικεφαλής πωλήσεων και marketing του ομίλου BMW και πρώην επικεφαλής της Rolls-Royce, o οποίος αποκάλυψε και την ονομασία του νέου μοντέλου, η Rolls-Royce Cullinan θα τοποθετηθεί κάτω από την Phantom στην γκάμα.

«Η Phantom είναι και θα είναι πάντα το κορυφαίο ορόσημο της γκάμας», δήλωσε χαρακτηριστικά το στέλεχος της BMW.

http://www.carblogindia.com/wp-content/uploads/2012/09/Rolls-Royce-Phantom-Series-II-interior.jpg

Παράλληλα, όπως είναι ήδη γνωστό από πληροφορίες ο Ian Robertson επιβεβαίωσε ότι η Cullinan θα έχει ως αφετηρία την ίδια πλατφόρμα με την νέα Phantom και θα αξιοποιήσει το ίδιο αλουμινένιο χωροδικτύωμα.

Αυτό συνεπάγεται επίσης ότι η Cullinan θα μοιράζεται και τους ίδιους κινητήρες με την νέα Phantom η οποία, όπως έχει δηλώσει ο επικεφαλής της Rolls-Royce, θα καταφύγει –και- στην plug-in υβριδική τεχνολογία.

Σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες της Rolls-Royce για το νέο SUV, ο Ian Robertson επανέλαβε για ακόμα μία φόρα ότι προτεραιότητα για την Rolls-Royce αποτελεί η αίσθηση αποκλειστικότητας που πρέπει να δημιουργούν τα προϊόντα της στους ιδιοκτήτες τους.

«Θα το διαθέσουμε σε πολύ μικρούς αριθμού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βρετανός.

http://carsmid.net/wp-content/uploads/2014/07/2018-Rolls-Royce-SUV-cullinan.jpg







πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg