Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

«Πυρήνες» - Ξηρός είχαν στόχο Σαμαρά και Βενιζέλο


«Πυρήνες» - Ξηρός είχαν στόχο πολιτικούς και δημοσιογράφους
Επιθέσεις στις αυτοκινητοπομπές του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και απαγωγές δημοσιογράφων και επιχειρηματιών οργάνωναν ο Χριστόδουλος Ξηρός και ορισμένα έγκλειστα μέλη των «Πυρήνων».
Φέρεται επίσης να σχεδιαζόταν επίθεση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Στο ηλεκτρονικό αρχείο συλληφθέντων βρέθηκε δορυφορική φωτογραφία του Πεδίου του Αρεως με «σήμανση» του συγκεκριμένου κτιρίου στην οδό Κότσικα.

Στα νέα στοιχεία που καταγράφονται στις επιστολές του «Μανώλη» της 17Ν και έγκλειστων «Πυρήνων» και τα οποία αποκαλύπτει «Το Βήμα» περιλαμβάνεται και η προ του σχεδίου απόδρασης με ανατίναξη των φυλακών προετοιμασία των «Πυρήνων» για φυγή με ελικόπτερο, όπως έπραξαν παλαιότερα ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλκέτ Ριζάι.

Επιθέσεις και απαγωγές

Σε επιστολή του προς τους «Πυρήνες» ο Χρ. Ξηρός εξέφραζε τον θαυμασμό του για τη χρήση του «κανονιού» (διασκευασμένο βαρέλι με εκρηκτικά) με το οποίο είχε προγραμματισθεί η επίθεση στον Κορυδαλλό. Συμπλήρωνε: «Νομίζω, φίλοι μου, το "κανόνι" είναι το ιδανικό πακέτο όχι μόνο για τον Γοργοπόταμο (σ.σ.: κωδική ονομασία της επίθεσης) αλλά και ύστερα, όταν βγείτε, μπορούμε να χτυπήσουμε τον εχθρό με πραγματικά πυρά, όχι μπαλωθιές πάνω σε ντουβάρια. Σκεφτείτε πρεσβείες, βίλες μεγαλόσχημων, αντιπροσωπείες, μέχρι το κομβόι του Σαμαρά και του χοντρο-Μπένι μπορούμε να χτυπήσουμε. Θα τους ξεκω...με. Εχει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα. Πρώτον, κτυπάς από μακριά και, δεύτερον, έχεις όσο ισχύ θέλεις».

Σε κείμενο των «Πυρήνων» προς συντρόφους τους αναφέρουν ότι, αν καταδικασθεί σε πολυετή κάθειρξη αντιεξουσιαστής που δεν θα συμμετείχε στο σχέδιο απόδρασης, «σε αυτή την περίπτωση δεν θα βάλουμε βόμβα αλλά κάτι πιο έξυπνο που θα τον βοηθήσει πραγματικά. Π.χ. την απαγωγή κάποιου π... δικαστικού, δημοσιογράφου ή πολιτικού με βασικό αίτημα την απελευθέρωσή του».

Η λίστα της ΕΣΗΕΑ

Σε επιστολή του πρώην μέλους της 17Ν προς αντιεξουσιαστές αναφέρεται: «Από το καλοκαίρι ζήτησα από τον Ι (σ.σ.: προφανώς αναφέρεται στον "Ιάσονα", που θεωρείται κωδική ονομασία ήδη συλληφθέντος καθηγητή Πληροφορικής) να μου βάλει και στον δικό μου υπολογιστή τις μήτρες και τις διευθύνσεις από ΕΣΗΕΑ. Αυτός δεν ήθελε, του το είπατε και σεις και μου λέει ότι το έσβησε κατά λάθος. Δεν ξέρω αν σας ενημέρωσε αλλά, αν το έχετε, καλό θα είναι να το σώσετε (ή το στέλνετε ή το φέρνετε μαζί σας). Μην το αμελήσετε».

Απόδραση με ελικόπτερο 

Εντυπωσιάζει το σχέδιο των «Πυρήνων» για φυγή από τον Κορυδαλλό με ελικόπτερο, με τη βοήθεια αγνώστου ιδιώτη που χρησιμοποίησε για την πρόβα μέλη της οικογένειάς του. Οπως σημειώνουν αντιεξουσιαστές σε επιστολή τους, «κατ' αρχήν η βόλτα με το πουλί που περιμέναμε έγινε τελικά. Ο άνθρωπος που την έκανε αποδείχτηκε ικανότατος. Εφτιαξε ωραίο στόρι, έβαλε μέσα στο παιγνίδι φίλους του ζευγάρια με μωρά και μαλάκωσε τις όποιες αμφιβολίες υπήρχαν από την εταιρεία ενοικίασης. Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτός ο άνθρωπος προσφέρθηκε μόνο για τη δοκιμαστική βόλτα και τίποτα παραπάνω, οπότε κι η αποστολή του τελείωσε. Δυστυχώς οι πληροφορίες που μαζέψαμε δεν είναι καλές. Ουσιαστικά ακυρώνουν το πλάνο από αέρα. Ολες οι εταιρείες είναι ψυλλιασμένες και την πέρασαν από ανάκριση».

Οι «Καραλιβαναίοι» 

Εντυπωσιάζουν οι πολλές αναφορές των εγκλείστων «Πυρήνων» και του Χρ. Ξηρού σε μια ομάδα αντιεξουσιαστών που έχουν συμμετοχή και σε ληστείες και τους αποκαλούν «Καραλιβαναίους» (ομάδα ληστών της Γκιώνας οι οποίοι το 1941 αποφάσισαν να μπουν στο αντάρτικο).

Στις επιστολές γίνεται λόγος για «μη συμμετοχή των Καραλιβαναίων στη χρηματοδότηση των "Πυρήνων"», στη μη βοήθειά τους στο σχέδιο απόδρασης αλλά και στην προσπάθεια του Χρ. Ξηρού να έλθει σε επαφή μαζί τους. Σε μια επιστολή ωστόσο σημειώνεται ότι «η Αστυνομία δεν ενδιαφέρεται τόσο για τους ληστές όσο για τους αντάρτες. Το γεγονός ότι οι Καραλιβαναίοι είναι χρόνια στην παρανομία και δεν τους έχουν πιάσει έχει να κάνει, κατά τη γνώμη μου, με το γεγονός ότι δεν ενοχλούν πολιτικά».

Από τις σχετικές αναλύσεις και τα συμφραζόμενα οι αστυνομικοί έχουν αντιληφθεί ότι ως «Καραλιβαναίοι» μνημονεύονται ασύλληπτα μέλη της ομάδας των «ληστών με τα μαύρα» που έδρασαν την περίοδο 2003-2006 με ληστείες τραπεζών στην Αθήνα.

Σχέσεις με ποινικούς
 Το κόλπο με τα Καλάσνικοφ με λέιζερ

Τουλάχιστον 20 είναι οι αναφορές των «Πυρήνων» στη συμμετοχή στο σχέδιο απόδρασης ενός βαρυποινίτη με το όνομα «Κεφάλας», ο οποίος φέρεται να διαθέτει συνεργούς και να ήταν αυτός που μαζί με συνεργάτες του θα φρόντιζαν και για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στον Κορυδαλλό. Λόγος γίνεται ακόμη για έναν χούλιγκαν που θα συμμετέχει στο σχέδιο απόδρασης.

Εντυπωσιάζει το ότι υπήρχε επαφή των «Πυρήνων» με Αλβανούς της αιματηρής απόδρασης από τη φυλακή Τρικάλων τον Μάρτιο του 2013, οι οποίοι ανέφεραν ότι, «όταν οι δικοί τους πυροβολούσαν τους φρουρούς, αυτό που τους έκανε να χεστούν (τους φρουρούς) και να μην ξεμυτίζουν καθόλου ήταν ένα φωτάκι λέιζερ που είχαν μαζί τους. Εμείς σκεφτόμαστε να αγοράσουμε ειδικά λέιζερ που θα προσαρμοστούν στα Καλάσνικοφ».

Στα σχέδια απόδρασης περιλαμβανόταν η χρήση ασθενοφόρου αλλά και ενός βαν με εκρηκτικά που θα ανατινασσόταν στην περιοχή του Ρέντη ως αντιπερισπασμός για τους αστυνομικούς.
Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg