Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Αίτημα Τσίπρα για συνάντηση με Μέρκελ, Ολάντ, Ντράγκι και Γιούνκερ

Αίτημα Τσίπρα για πενταμερή συνάντηση με Μέρκελ, Ολάντ, Ντράγκι και Γιούνκερ
(ΑΠΕ )

Πενταμερή συνάντηση με Φρανσουά Ολάντ, Ανγκελα Μέρκελ, Μάριο Ντράγκι και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τρίτη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση αυτή ενδεχομένως να γίνει στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Ήδη ο έλληνας Πρωθυπουργός, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε τη Δευτέρα με την Ανγκελα Μέρκελ, θα μεταβεί τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στο Βερολίνο όπου θα συναντηθεί με την γερμανίδα καγκελάριο.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ερωτηθείσα την Τρίτη για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης, της πενταμερούς συνάντησης που ζήτησε η ελληνική πλευρά, άφησε να εννοηθεί ότι το θέμα μελετάται.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Μίνα Αντρέεβα σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί την Τρίτη με τον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ για να συζητήσουν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη Σύνοδο Κορυφής.

Η εκπρόσωπος σημείωσε, πάντως, ότι στην παρούσα φάση, αυτό που έχει πρωταρχική σημασία είναι η ολοκλήρωση των τεχνικών διαβουλεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg