Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Δεν ησυχάζει η Νέα Δημοκρατία



Ενάμιση μήνα μετά τις εκλογές η κυβέρνηση επιστρέφει στη λογική και την ειλικρίνεια, είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην Έλλη Στάη ο βουλευτής της ΝΔ Ευρυπίδης Στυλιανίδης.


Τόνισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση προχωρά σε έναν συμβιβασμό για τη σωτηρία της χώρας και παραμένει ανοιχτό εάν η χώρα θα χρειαστεί ένα νέο πακέτο διάσωσης…

Σε ότι αφορά τα εσωκομματικά της ΝΔ, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι το κόμμα πρέπει να κάνει προσπάθεια να συναντηθεί ξανά με την κοινωνία και να δει τι δεν έκανε καλά και απομακρύνθηκε από την επιλογή των ψηφοφόρων..

Επισήμανε με νόημα ότι θέμα ηγεσίας εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά δεν έθεσε κανένας.

Τέλος, ανέφερε πως η παραίτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου είναι μια κίνηση με ισχυρή σημειολογία.

Ευάγγελος Αντώναρος

Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο Ευάγγελος Αντώναρος σχολίασε αρνητικά τις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά.

“Μερικοί λένε αν και πότε θα υπάρξει θέμα ηγεσίας. Μήπως επειδή οι ίδιοι δεν είναι (ακόμη) έτοιμοι; Γούστο έχουν. Ασφαλώς ο πρώην υπουργός φωτογράφιζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος δήλωσε τις προηγούμενες μέρες ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας...

Ο κ. Αντώναρος όμως, αναφέρθηκε και στους νεοφερμένους στην ΝΔ και οι μπηχτές του αφορούσαν τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη.

"Έτσι μπράβο. Η συνεχής υπερπροβολή των νεοφερμένων με ακραίες κορώνες, κάνει τη ΝΔ όλο και λιγότερο ελκυστική στους ψηφοφόρους του κέντρου”, έγραψε ο Ευάγγελος Αντώναρος στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Ντόρα Μπακογιάννη

Παρούσα για την επόμενη ημέρα στη ΝΔ, δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μίλησε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο.

Αναφερόμενη στα εσωκομματικά της ΝΔ  η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε πως είναι επιτακτική ανάγκη να οδηγηθεί το κόμμα σε Τακτικό Συνέδριο, ενώ για την στάση που αναμένεται να κρατήσει η ίδια για την επόμενη ημέρα στη Ν.Δ σημείωσε «ήμουν πάντα παρούσα στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ανασυγκρότηση της ΝΔ».

Παράλληλα η κ. Μπακογιάνη σημείωσε πως πρέπει και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς να πειστεί ότι πρέπει η ΝΔ να πάει σε Συνέδριο και να εκφραστεί η βάση του κόμματος.

«Έχω πει στον κ. Σαμαρά να μην φοβάται το Συνέδριο. Αν αντιληφθεί ότι θα τεθεί θέμα ηγεσίας και ότι ο ίδιος θα μείνει εκτός, τότε θα έχει την ευκαιρία να παραιτηθεί από πριν. Είναι αρκετοί οι βουλευτές που επιθυμούν να οδηγηθεί το κόμμα σε Συνέδριο κι όχι σε συνδιάσκεψη.

Η Νέα Δημοκρατία έχει να αντιμετωπίσει ένα ουσιαστικό πρόβλημα. Πρέπει να κάνει μια σοβαρή αυτοκριτική για το πώς έχασε τις εκλογές. Δεν την κάναμε ακόμη. Η ΝΔ πρέπει να ξαναβρεί τον τρόπο να ξαναγίνει «συνομιλητής» της κοινωνίας.

Να μπορέσουμε να δώσουμε φωνή στην βάση.

Η ονομαζόμενη βάση ενός κόμματος δεν είναι κάτι στην σφαίρα του ιδεατού, είναι άνθρωποι που δίνουν μάχη είτε στον συνδικαλισμό, είτε στην νεολαία. Αυτοί οι άνθρωποι μετέχουν στο Συνέδριο της ΝΔ, στη συνδιάσκεψη δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Στο Συνέδριο έχουν αυτό το δικαίωμα.

Γι’ αυτό είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα τακτικό Συνέδριο, ανέφερε και υπογράμμισε: «Στην Κ.Ο. είναι πλειοψηφία οι βουλευτές που θέλουν το Συνέδριο. Αυτό που κανείς μας δεν θέλει είναι η εσωτερική ρήξη. Γι’ αυτό η προσπάθεια γίνεται προκειμένου να πειστεί ο ίδιος ο κ. Σαμαράς. Είναι οφθαλμοφανές ότι πρέπει να πάμε σε Συνέδριο. Είναι δύναμη ο διάλογος για ένα κόμμα που πρόσφατα έχασε τις εκλογές».

Σχετικά με τις δηλώσεις τόσο του κ. Δένδια, ότι η ΝΔ κινδυνεύει να γίνει ένα ακροδεξιό κόμμα, αλλά και τις φωνές που εκφράζονται εντός του κόμματος, όπως του κ. Βορίδη και του κ. Άδωνι Γεωργιάδη η κ. Μπακογιάννη σχολίασε:
«Είναι σημαντικό να ξέρεις ποιο είναι το πρόγραμμα που θέλει να εφαρμόσει ένα κόμμα.

Θα περίμενα με λίγο περισσότερο σεβασμό και ταπεινοφροσύνη να εκφράζει ο καθένας την άποψή του, όταν κέρδισε τις εκλογές , όταν ήταν «η μεγάλη κεντροδεξιά», όταν εξέφρασε το κέντρο, αλλά κάλυψε και όλο τον χώρο της δεξιάς.
Αυτό περιμένω εγώ από την μεγάλη κεντροδεξιά. Δεν περιμένω να γίνουμε ένα κακέκτυπο άλλων κομμάτων.
Η μεγάλη Ευρωπαϊκή κεντροδεξιά, δεν είναι ένα κόμμα που είναι ακραίο».


Πηγή: Παραπολιτικά




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg