Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

“Ο Στρατός, δεν θα χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση «εσωτερικών κινδύνων»



Ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας μέσω συνέντευξής του στην Εφημερίδα των Συντακτών τονίζει :

“Ο Στρατός θα εμπλακεί μόνο σε θέματα ανθρωπιστικής κρίσης. Σε καμία περίπτωση δεν θα χρησιμοποιηθεί ως αστυνομική δύναμη ή για την αντιμετώπιση «εσωτερικών κινδύνων».

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, ως υπεύθυνος για τη δομή του στρατεύματος και απόστρατος αξιωματικός των τεθωρακισμένων, είναι κατηγορηματικός. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ.Τόσκας τόνισε:


“Εδώ υπάρχει μια τεράστια σύγχυση για το ποιος κάνει τι και ποιο είναι το θεωρητικό υπόβαθρο του ρόλου του Στρατού. Δεν μπορεί κάποιος να δικαιολογήσει σε μια δημοκρατική χώρα τη λειτουργία του στρατεύματος εκτός στρατώνων κι εκτός της κλασικής αποστολής του, που είναι η διασφάλιση της ακεραιότητας της χώρας. Ο όρος ασύμμετρη απειλή πρέπει να εγκαταλειφθεί και εδώ. Ποτέ και πουθενά δεν θα χρησιμοποιηθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην Ελλάδα για τη διασφάλιση της τάξης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg