Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Επιχείρηση υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος



Επιχείρηση υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος φαίνεται ότι είχαν στήσει τουλάχιστον ένας υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας με συνεργούς ιδιώτες.

Οπως αποκάλυψε χθες ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, η υπόθεση ήρθε στο φως μετά καταγγελίες υπαλλήλων της εν λόγω διεύθυνσης.

Σύμφωνα με το πόρισμα της επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας που διετάχθη, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρήθηκε ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στην ακύρωση παραβόλων μεταβιβάσεως οχημάτων – εμφανίστηκαν προς ακύρωση 36 παράβολα μεταβιβάσεων, όταν κατά το παρελθόν η σχετική κίνηση ήταν μηδαμινή.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση μη χρήσης του παραβόλου για τη μεταβίβαση οχήματος, ο κάτοχος του παραβόλου δύναται να αιτηθεί την επιστροφή του καταβληθέντος ποσού. Οπως προέκυψε, τουλάχιστον ένας υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών (ενδεχομένως να έχει υπάρξει και εμπλοκή άλλων υπαλλήλων, τους οποίους τυχόν να ανακαλύψει ο περαιτέρω και εις βάθος έλεγχος) αφαιρούσε τα παράβολα από τους φακέλους των ήδη μεταβιβασθέντων οχημάτων και συνέτασσε βεβαίωση, πιστοποιώντας ότι δεν είχε γίνει χρήση παραβόλων και συνεπώς ο δικαιούχος που αναγραφόταν στη βεβαίωση έπρεπε να εισπράξει το αναλογούν χρηματικό ποσό.

Ως «δικαιούχοι» εμφανίζονταν σε όλες τις περιπτώσεις πέντε πρόσωπα. Η ζημία για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανέρχεται σε 115.000 ευρώ για περίοδο 4 μηνών (Νοέμβριος 2014 - Φεβρουάριος 2015). Ηδη ο υπάλληλος έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ενώ έχουν ανασταλεί τα καθήκοντά του. Ολα τα στοιχεία έχουν διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Χαλκίδας.

«Η Περιφέρεια Στ. Ελλάδος εκπέμπει μήνυμα μηδενικής ανοχής στη διαφθορά, τη σπατάλη και την κακοδιαχείριση», ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης, τονίζοντας ότι η αποκάλυψη της υπόθεσης οφείλεται σε υπηρεσιακά στελέχη.






πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg