Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Όλοι τσακώνονται με την Ζωή

Σε τροχιά σύγκρουσης με Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νέα Δημοκρατία - Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ
Πηγή: Eurokinissi


Σε τροχιά σύγκρουσης βρίσκονται Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ με την πρόεδρο της Βουλής  Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Νωρίτερα το απόγευμα σήμερα, η ΝΔ και το Ποτάμι με παρεμβάσεις τους κατήγγειλαν τον τρόπο λειτουργίας της Κωνσταντοπούλου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν πιθανώς σκοπιμότητες πίσω από καθυστερήσεις οι οποίες καταγράφονται στη συγκρότηση και λειτουργία σημαντικών κοινοβουλευτικών Οργάνων: αναφέρονται ειδικότερα στην Διάσκεψη των Προέδρων και την Επιτροπή Θεσμών.

Σε ό,τι αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση αφορμή υπήρξε η ματαίωση προγραμματισμένης συνάντησης του γραμματέα της ΚΟ Ι. Πλακιωτάκη με την Κωνσταντοπούλου.

«Αν και ήταν προκαθορισμένο το ραντεβού, η Πρόεδρος της Βουλής απουσίαζε χωρίς να έχει υπάρξει σχετική ενημέρωση ή και αιτιολόγηση της απουσίας της. Η ΝΔ δεν επιτρέπει σε κανένα να λειτουργεί η Βουλή σαν να είναι σπίτι του» τονίζεται από το γραφείο Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

»Παράλληλα, γαλάζια στελέχη στο Περιστύλιο επέκριναν την Πρόεδρο της Βουλής επειδή δεν έχει προχωρήσει ούτε στη συγκρότηση της Επιτροπής Θεσμών, ούτε και στη σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων - όργανο το οποίο ασχολείται και με τον προγραμματισμό εργασιών της Βουλής. «Η Διάσκεψη εκδίδει την Ημερήσια Διάταξη. Υπάρχει σκοπιμότητα στην καθυστέρηση; Ως εδώ! Δεν μπορεί η Βουλή να ξεκινάει όποια ώρα επιθυμεί η Πρόεδρος».

Από την πλευρά του, το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ζητάμε την άμεση σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων. Είναι κοινοβουλευτικά απαράδεκτο 30 ημέρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση, να μην έχει συνεδριάσει ακόμη η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τον προγραμματισμό του νομοθετικού ελέγχου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

»Για την Κ.Ο του Ποταμιού τίθεται ζήτημα ορθής, διαφανούς και δημοκρατικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Δεν μπορεί να συνεχιστεί ο διαρκής αιφνιδιασμός κόμματων και βουλευτών από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αλλά και τους «προσωπικούς σχεδιασμούς» της Προέδρου της Βουλής».

Και η ανακοίνωση καταλήγει υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «είμαστε θεατές μιας αντιαισθητικής, αντιδημοκρατικής και αντικοινοβουλευτικής παράστασης από την Πρόεδρο της Βουλής που εφαρμόζει την "ενός ανδρός αρχή". Αλήθεια, ποιες είναι οι προθέσεις της Προέδρου της Βουλής; Πότε έχει σκοπό να συγκαλέσει τη Διάσκεψη των Προέδρων; Μήπως πρόκειται για σκόπιμη τακτική»;

Αργά το απόγευμα το ΠΑΣΟΚ ένωσε τη φωνή του με αυτές της Νέας Δημοκρατίας και του Ποταμιού και εξέδωσε κια αυτό ανακοίνωση κατά της Κωνσταντοπούλου:

«Η άρνηση της Προέδρου της Βουλής κας Ζωής Κωνσταντοπούλου να συγκαλέσει, τέσσερις εβδομάδες μετά την έναρξη λειτουργίας του Κοινοβουλίου, τη Διάσκεψη των Προέδρων, αποτελεί ωμή και κατάφορη παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής και της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης κοινοβουλευτικής πρακτικής.

»Με την στάση της αυτή, η κα Κωνσταντοπούλου, καθιστά κενές περιεχομένου τις εξαγγελίες της για αναβάθμιση της λειτουργίας του Κοινοβουλίου και παραβιάζει τις αρχές της νομιμότητας και της διαφάνειας, τις οποίες οφείλει η ίδια να εγγυάται.

»Επιτέλους η κα Κωνσταντοπούλου πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως χώρος τηλεοπτικής προβολής και ανάδειξης των ατομικών πρωτοβουλιών της.

»Το ΠΑΣΟΚ ενώνει τη διαμαρτυρία του με αυτή των υπολοίπων κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης και απαιτεί την άμεση σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων».

Tελικά, μετά τις 7 το απόγευμα, και αφού είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης ανακοινώθηκε ότι την Παρασκευή, στις 3.30 μ.μ., θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.





πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg