Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ορκίζεται σήμερα ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος



Ο νέος Πρόεδρος γνωρίζει τη λειτουργία της Προεδρίας, καθώς έχει διατελέσει προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας επί Κωνσταντίνου Καραμανλή.


Έκτοτε εξελέγη πολλές φορές βουλευτής και διατέλεσε υπουργός Εσωτερικών επί πέντε χρόνια. Θα πρέπει να μπαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο οπλισμένος για τα δύσκολα, γιατί αν και θα έχει περιορισμένες αρμοδιότητες, η πραγματική δραστηριότητα ενός Προέδρου συνήθως δεν φαίνεται.

Οι προτεραιότητες του νέου Προέδρου
Για σήμερα το απόγευμα στις έξι είναι προγραμματισμένη η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο κ. Παυλόπουλος αμέσως μετά την ορκωμοσία του στη Βουλή θα πάει στο Σύνταγμα, όπου θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστο Στρατιώτη.

Ύστερα θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τον περιμένει στην είσοδο ο απερχόμενος Πρόεδρος.

Θα προχωρήσουν μέχρι το Προεδρικό γραφείο, εκεί θα έχουν μια συνομιλία και έπειτα ο νέος Πρόεδρος θα ξεπροβοδίσει τον Κάρολο Παπούλια ως την πόρτα, όπου θα τον περιμένει ένα αυτοκίνητο, με το οποίο θα βγει από τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Οι δύο άνδρες έχουν ήδη μιλήσει κατ’ ιδίαν, περίπου 45 λεπτά πριν το γεύμα της προηγούμενης Τετάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παυλόπουλος στη θητεία του θα δώσει έμφαση στις εξωτερικές σχέσεις της χώρας.

Φυσικά το πρώτο ταξίδι του θα είναι στη Λευκωσία. Οι επόμενοι προορισμοί του θα είναι σε Βερολίνο και Παρίσι, όπου θα έχει σίγουρα συναντήσεις με τους ομολόγους του Γιοαχιμ Γκάουκ και Φρανσουά Ολάντ.

Στις προθέσεις του είναι, επίσης, να ταξιδέψει άμεσα και στις Βρυξέλλες και να συναντήσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg