Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Προκόπης Παυλόπουλος: Πολιτικές αποφάσεις και «παράκαμψη των τεχνοκρατών»

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό Spiegel, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος διαβεβαιώνει πως η Ελλάδα θα πληρώσει «μέχρι το τελευταίο σεντ» το χρέος της ενώ τονίζει ότι «σε ορισμένα θέματα, η Ευρώπη θα πρέπει να παίρνει πολιτικές αποφάσεις και να παρακάμπτει τους τεχνοκράτες».

O Πρόεδρος υποστηρίζει ότι ορισμένα από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί αντιβαίνουν στο ευρωπαϊκό Δίκαιο, και υπογραμμίζει πως η Ελλάδα θέλει να μείνει ισότιμο μέλος της Ευρώπης.

Ο Πρ.Παυλόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων και διαβεβαίωσε ότι η χώρα σκοπεύει να αποπληρώσει «μέχρι το τελευταίο σεντ το χρέος της». Υπογράμμισε την σημασία του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού και την «σταδιακή μείωση των χρεών μας».

Αναφερόμενος στη σχέση με τους εταίρους, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι «κατά την άποψή μου, λαμβάνονται όλο και περισσότερες αποφάσεις από τεχνοκράτες αντί για πολιτικούς».

Στη είσοδο της Ελλάδας στην ΕΕ, εξήγησε, ρόλο έπαιξαν η απόφαση του Χέλμουτ Σμιτ και του Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εσταίν «παρά τις επιφυλάξεις της Κομισιόν», τόνισε.

«Πιστεύω πως η Ευρώπη θα έπρεπε σε ορισμένα ζητήματα να λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις και να παρακάμπτει τους τεχνοκράτες, όταν η άποψη των δε αντιφάσκει με τους μεγάλους μακρόπνοους στόχους της ΕΕ» είπε ο Πρόεδρος.





πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg