Η Ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τρεις εταιρείες να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για το 51% του ΟΛΠ, σύμφωνα με το Reuters.
Μετά την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να επανεκκινήσει την διαδικασία διάθεσης του 51% αντί για το 67,7% της αρχικής προκήρυξης του ΟΛΠ και τα όσα ανέφερε σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τρεις εταιρείες να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του ΤΑΙΠΕΔ στο Reuters την Πέμπτη.
Πέντε εταιρίες, συμπεριλαμβανομένης της Cosco Group είχαν προεπιλεγεί πέρυσι για το 67% του ΟΛΠ, αλλά η ιδιωτικοποίηση πάγωσε αφού ανέλαβε η νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα νωρίτερα φέτος.
Αργά την Τετάρτη, η κυβέρνηση έστειλε τροποποιημένη πρόσκληση στους τρεις από τους πέντε υποψηφίους που συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για το λιμάνι, καλώντας τους να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές για το 51% αντί του 67%, δήλωσε ο αξιωματούχος.
Οι τρεις είναι η Cosco, η ολλανδική APM Terminals και η International Container Terminal Services με βάση τις Φιλιππίνες.
«Είναι για το 51% το οποίο στην πενταετία, εφόσον υλοποιηθούν επενδύσεις 300 εκατ., θα φτάσει στο 67%», είπε.
«Εμείς θέλουμε στο τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου να έχουμε αναδείξει τον πλειοδότη».
Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για μια απόφαση - χρυσή τομή, αφού στόχο έχει να ικανοποιήσει τους πάντες. Τις απαιτήσεις των πέντε ομίλων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, το Δημόσιο που διατηρεί ποσοστό του ΟΛΠ προκειμένου να επωφεληθεί από τις υπεραξίες που θα δημιουργηθούν με την ανάπτυξη του λιμανιού και φυσικά τους πιστωτές που ζητούν αποτελέσματα στις αποκρατικοποιήσεις.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg