Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Γιορτή για τους τούρκους η Άλωση της Πόλης

Ο Ερντογάν και η επέτειος της Άλωσης της Πόλης με... γενίτσαρους

500 άνδρες ντυμένοι γενίτσαροι υποδέχθηκαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την 562 επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης που για τους τούρκους είναι...
γιορτή!



Όλο το σκηνικό που είχε στηθεί θύμιζε Οθωμανική Αυτοκρατορία και λιγότερο μια σύγχρονη Τουρκία.

Ο Ερντογάν διοργάνωσε αυτή την εκδήλωση στις 30 Μαϊου αντι 29ης που είναι η ημέρα της Άλωσης, για να μπορέσει να συγκεντρώσει περισσότερο πλήθος μια εβδομάδα πριν τις εκλογές της 7ης Ιουνίου.



Σε όλη του την ομιλία σε εκατοντάδες χιλιάδες πλήθους κόσμου μιλούσε πως οι Τούρκοι πρέπει να δουλέψουν και να μορφωθούν όπως ο Μωάμεθ ο Πορθητής. Πολιτικοί του αντίπαλοι αναφέρουν πως ο τούρκος πρόεδρος δεν είπε κάτι σημαντικό για τον ιδρυτή της τουρκικής Δημοκρατίας Κεμάλ Ατατούρκ.

«Σουλτάνο του Βοσπόρου» παρομοίασε τον Ερντογάν ο ο εκφωνητής κατά την άνοδο τους στην εξέδρα και τον παρομοίασε με τον Μωάμεθ τον Πορθητή εκφωνώντας«έρχεται αυτός που έκανε τα τρένα να περνούν κάτω από τη θάλασσα» κάνοντας αναφορά στο υποθαλάσσιο τούνελ τρένου Marmaray που ολοκληρώθηκε το 2014.



To σύνθημα αυτού του πανηγυριού ήταν « η Άλωση και η ΄Ανοδος ενός έθνους» και όλα έδειχναν μια προσπάθεια αναβίωσης του Οθωμανικού παρελθόντος.

Ο Ερντογάν στην ομιλία του επιτέθηκε και στην εφημερίδα New York Times και την χαρακτήρισε «φυλλάδα πατσαβούρα».

Η αμερικάνικη εφημερίδα έχει υποστηρίξει πως ο Τούρκος πρόεδρος κυβερνά τη χώρα με αντιδημοκρατικές μεθόδους.


Πηγή  - ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg