Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Επιθέσεις και κατά δημοσιογράφων στη δίκη της ΧΑ

Βιαιοπραγίες στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Αναστάτωση επικράτησε πριν από λίγο στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Άγνωστοι εισέβαλαν στον χώρο όπου διεξάγεται η διαδικασία και πέταξαν μπουκάλια με νερό κατά δημοσιογράφων, ενώ φώναξαν και απειλητικά συνθήματα.


Στο ακροατήριο επικράτησε μεγάλη ένταση, καθώς πολλοί φοβήθηκαν για την ασφάλειά τους μόλις είδαν τους νεαρούς να μπαίνουν μέσα από την πλαϊνή πόρτα της αίθουσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Πρώτου Θέματος", οι νεαροί που μπήκαν μέσα περνούσαν από το σημείο κατευθυνόμενοι στην αίθουσα όπου πραγματοποιείται η δίκη των Πυρήνων της Φωτιάς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην ομάδα των εισβολέων ήταν και κατηγορούμενοι για την υπόθεση των Πυρήνων.

Νωρίτερα το πρωί, δήμος και φορείς του Κορυδαλλού που ζητούν την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής. Το θέμα θα τεθεί ξανά σήμερα στην ακροαματική διαδικασία στις φυλακές Κορυδαλλού, που σήμερα Παρασκευή ενδέχεται να διεξάγεται ταυτόχρονα με τη δίκη των Πυρήνων της Φωτιάς (σε διπλανές αίθουσες), γεγονός που επαναφέρει με μεγαλύτερη ένταση το αίτημα για μεταφορά της διαδικασίας σε άλλο χώρο.

Δύο τηλεφωνήματα για βόμβα σημειώθηκαν στις 11:03 και στις 11:05 σε μέσα ενημέρωσης. Άγνωστος έδωσε χρονικό περιθώριο 55 λεπτών για την έκρηξη βόμβας. Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί.

Η συνύπαρξη των δύο υποθέσεων στον περιορισμένο χώρο των φυλακών, με έντονη την ανησυχία μήπως δημιουργηθούν εντάσεις ανάμεσα σε παράγοντες των δικών, αλλά και οι πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν, εντείνουν τις πιέσεις που ασκούνται για μεταφορά της δίκης, τόσο από συνηγόρους όσο και από τους  φορείς της πόλης που τονίζουν πως η αίθουσα βρίσκεται πλησίον σε σχολικές μονάδες.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης θα επαναφέρει το σχετικό αίτημα προς την έδρα του δικαστηρίου υπενθυμίζοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι ενδοσχολικές και οι πανελλήνιες εξετάσεις και αρκετά σχολικά συγκροτήματα συνορεύουν με τις φυλακές με αποτέλεσμα να καθίσταται ανέφικτη η προσέγγιση σε αυτά μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.

Για σήμερα, Παρασκευή έχει αποφασιστεί η λειτουργία των σχολείων της πόλης -στις προηγούμενες κινητοποιήσεις ήταν κλειστά- εκτός των δημοτικών και νηπιαγωγείων που είναι δίπλα στις φυλακές. 
 
Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχουν κλείσει προκειμένου να προετοιμαστούν οι μαθητές για τις εξετάσεις τους.

Η εναλλακτική πρόταση που έχει καταθέσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά είναι ως εξεταστικό κέντρο στις Πανελλαδικές να χρησιμοποιηθεί το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού εφόσον η δίκη συνεχιστεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών, ωστόσο δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Την Τετάρτη το πρωί πάντως κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας που επιχείρησε να κάνει αυτοψία στο ΕΠΑΛ παρεμποδίστηκε από αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα που ζητούσε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη μετάβαση των παιδιών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία τους για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία σε μια περίοδο που η σχολική κοινότητα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη στις εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg