Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Η Αθήνα δεν αναμένεται να πληρώσει το ΔΝΤ


Νοβότνι: Η Αθήνα δεν αναμένεται να πληρώσει το ΔΝΤ
Πλήθος επιπλοκών θα δημιουργήσει η αδυναμία του Ελληνικού Δημοσίου να καταβάλει αύριο Τρίτη τις δόσεις ύψους 1,56 δισ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κάτι που μοιάζει πλέον σχεδόν βέβαιο.

Σε πρώτη φάση η Ελλάδα θα κηρυχτεί «ληξιπρόθεσμος οφειλέτης» του Ταμείου και θα αποκλεισθεί από την χρηματοδότησή του, ενώ σε δεύτερη φάση είναι πιθανόν να καταστούν απαιτητά και τα δάνεια ύψους 130,9 δισ. ευρώ που έχει χορηγήσει στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και τα οποία φέρουν ρήτρες συνδεδεμένες με τα δάνεια του Ταμείου.

Ο Αυστριακός Κεντρικός Τραπεζίτης Εβαλντ Νοβότνι εκτίμησε σήμερα ότι δεν αναμένεται η Αθήνα να πληρώσει το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου. «Φαίνεται πως δεν μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση», τόνισε.

Διευκρίνισε δε ότι στην περίπτωση μη πληρωμής, η Ελλάδα δεν θα κηρυχθεί άμεσα σε χρεοκοπία.

«Υπάρχουν διαδικασίες στο ΔΝΤ, δεν κηρύσσεται άμεσα κρατική χρεοκοπία αλλά φυσικά, όσο περισσότερα χρονοδιαγράμματα χάνονται, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση», σημείωσε.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg