Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Ευρωπαίος αξιωματούχος: "Μεγάλη πιθανότητα η συμφωνία να κλείσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα"


Σήμερα Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η συμφωνία να κλείσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα.


Οπως τόνισε, η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία στις διαπραγματεύσεις για οικονομική βοήθεια με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις την επόμενη εβδομάδα, εγκαίρως για την επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, του Eurogroup, στις 18 Ιουνίου.

Οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών θα συνεχιστούν σήμερα με το βάρος να δίνεται στις μεταρρυθμίσεις για τις συντάξεις, το ΦΠΑ και τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος, είπαν αξιωματούχοι με γνώση των συζητήσεων.

«Όλα αυτά και πολλά ακόμα θα είναι στο τραπέζι. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι θα υπάρξει καθοριστική πρόοδος σήμερα, αλλά νομίζω ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες η επόμενη εβδομάδα να φέρει μια συμφωνία που μπορεί να επικυρωθεί από το Eurogroup» είπε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

ΜΕΡΚΕΛ

 Για συμφωνία ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει να εργαστεί μετ' επιτάσεως ώστε να κλείσουν όλα τα ανοιχτά θέματα έκανε λόγο η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ αναφερόμενη στη χθεσινή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Φρανσουά Ολάντ στις Βρυξέλλες.

Η κυρία Μέρκελ είπε ότι κάθε ημέρα για την Ελλάδα μετράει και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γίνουν όλα τα σωστά βήματα.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος έκανε λόγο, επίσης, για «ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων» στην τριμερή των Βρυξελλών. Σημείωσε, τέλος, ότι η αίσθησή της είναι πως πλέον υπάρχει η διάθεση στενής συνεργασίας με τους Θεσμούς και εξέφρασε την ελπίδα αυτή η διάθεση να αξιοποιηθεί.

ΣΧΕΣΕΙΣ  ΤΣΙΠΡΑ - ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε σήμερα πως στο πλαίσιο της Συνόδου υπήρξε επανεκκίνηση της διαπροσωπικής σχέσης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, κάτι που οδήγησε στην οριστικοποίηση της σημερινής τους συνάντησης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως:

«Όντως υπήρξε μια σύντομη συνάντηση των δύο κατά τη διάρκεια της Συνόδου και υπήρχε η δυνατότητα για επανεκκίνηση της προσωπικής τους σχέσης και συμφώνησαν να μιλήσουν περαιτέρω έτσι ώστε να εξεταστεί το πού μπορεί να συνεχιστεί η προσπάθεια για εξεύρεση μιας λύσης στο πλαίσιο της δήλωσης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, καθώς και στο διάλογο που είχαν οι δύο τη προηγούμενη Τετάρτη.»



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg